Markku Veijalaisen kassi:

- suolakurkkuja - lenkkimakkaraa - 2 porkkanaa - 2 omenaa - kuivattuja aprikooseja - nauris

Hans Välimäen ja Markku Veijalaisen menu:

Porkkanakeittoa ja gratin mélange

2 rkl voita 1 raastettu porkkana 1 keltasipuli 1 dl vettä 1 valkosipulin kynsi 1 dl kermaa suolaa pippuria

Freesaa porkkanaraaste ja sipulit. Lisää nesteet ja keittele 10-12 min. Soseuta tehosekoittimella ja siivilöi. Tarkista maku ja tarjoile.

Gratin mélange:

2 dl vatkattua kermaa 1 keltuainen suolaa pippuria 2 rkl raastettua juustoa

Sekoita kaikki ainekset ja nostele keiton päälle. Gratinoi.

Makkarastroganoff ja pottumuussia

200 g kuutioitua makkaraa 1 hienonnettu keltasipuli 1-2 suolakurkkua 1 valkosipulin kynsi suolaa pippuria 2 rkl sokeria 2 rkl tomaattipyrettä 1-2 rkl vehnäjauhoja 2 dl vettä 1 laakerinlehti

Freesaa makkarat ja sipulit. Lisää tomaattipyre ja muut ainekset. Lisää lopuksi vesi, kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.

muussi:

2-3 rosamundaa 1 dl kermaa 100 g voita suolaa pippuria

Uunilenkkiä ja aprikoosipyttipannua

200 g lenkkiä 100 g Emmental-juustoa

Viiluta lenkki ja asettele juustoviipaleet viiltoihin. Grillaa.

Aprikoosipyttipannu

100 g aprikoosia kuutioituna 1 keltasipuli kuutioituna 1-2 rkl tummaa sokeria chiliä pähkinöitä yrttejä voita

Freesaa aprikoosit ja sipulit, sekä muut ainekset. Mausta ja tarjoile.

Grilled steak ja pyttipannu

marinadi:

1 rkl tomaattipyrettä 1 sitruunanmehu 2 valkosipulin kynttä rosmariinia 1 keltasipuli etikkaa suolaa sokeria pippuria vettä

Sekoita ainekset ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua 2-3 min -12h ja leikkaa liha pihveiksi ja grillaa 2-3 min/ puoli. Tarjoile porkkanakastikkeen ja aprikoosipyttiksen kanssa.

Omenatorttua ja vatkattua kermaa

2 omenaa 2-3 rkl tummaa sokeria 2 rkl voita 2 kananmunaa 1 dl sokeria 2 rkl sulatettua voita 3-4 rkl vehnäjauhoja

Freesaa omenat pannulla (tumman) sokerin kera. Vaahdota munat sekä vaalea sokeri ja lisää joukkoon loput aineet. Paista uunissa 200 c:ssa 8-10min.

Lue myös:

    Uusimmat