Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marjoista valmistettu jälkiruoka aiheutti ruokamyrkytyksen lähes 300:lle – Helsingissä viime vuonna yli 20 epidemiaa

6:24Noro jyllää - miten välttää tartunta?Video: Riittääkö käsien pesu ja suojaako kerran sairastettu noro tartunnalta? Toimi näin, jos kotona tai työpaikalla sairastetaan
Julkaistu 14.05.2019 15:02
Toimittajan kuva
Alec Neihum

alec.neihum@mtv.fi

Helsingin kaupunki tiedottaa selvittäneensä viime vuonna yhteensä 23 ruokamyrkytysepidemiaa. Epidemioista kuusi aiheutui noroviruksesta.

Isoimman viime vuonna Helsingissä selvitetyn ruokamyrkytysepidemian aiheutti tiedotteen mukaan keskuskeittiössä ulkomaisista pakastemarjoista valmistettu jälkiruoka, joka sairastutti ainakin 287 henkilöä.

– Ruokavirasto ohjeistaa kuluttajia ja elintarvikealan toimijoita kuumentamaan ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat vähintään viiden minuutin ajan 90 asteessa tai keittämään ne kahden minuutin ajan, Helsingin kaupungin elintarviketurvallisuusyksikön päällikkö Riikka Åberg muistuttaa tiedotteessa.  

Muut norovirusepidemiat liittyivät simpukoiden tai ostereiden syöntiin.

Helsingissä selvitettiin viime vuonna myös yhtä kampylobakteeritartuntaa, jonka syynä oli riittämättömästi kypsennetty ankanliha, sekä yhtä salmonella- ja kolmea listeriabakteeritartuntaa.

Osan ruokamyrkytyksistä aiheuttivat epähygieeniset työskentelytavat ravintoloissa.

Helsingissä selvitettiin tiedotteen mukaan viime vuonna yhteensä 555 pääasiassa yksittäistä ruokamyrkytysepäilyä. Suurimmassa osassa tapauksista aiheuttajaa ei saatu selville tai sairastumisen ei voida osoittaa liittyneen ruokailuun. 

Lisää aiheesta:

Massiivinen ruokamyrkytysepidemiaepäily turkulaisessa ravintolassaOsterit ovat aiheuttaneet yli sata ruokamyrkytystä HelsingissäUutta tietoa Helsinkiä piinanneesta ruokamyrkytysepidemiasta: Yli 170 ihmistä sairastuttaneista ostereista löytyi norovirustaSöitkö juuri näissä ravintoloissa? Ainakin 20 saanut ruokamyrkytyksen Helsingissä – lisää sairastumisia tulee koko ajan ilmiTampereella käynnissä raju, norovirukseksi epäilty vatsatautiepidemia – lohisalaatissa käytettyä fileetä tutkitaanViime vuonna Helsingissä kaksi suurta ruokamyrkytysepidemiaa – ilmoituksia tarkistetaan joka päivä
Sairaudet ja tauditRuokaRavintoKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Sairaudet ja taudit
  • 06:40
    Elämä lapselle

    "Tuli aavistus, että jotakin on käynyt" – pikku-Eeli menetti näkönsä aivoleikkauksessa

  • Eilen18:41
    Virukset

    Sata sairastui Munkkiniemen yhteiskoulussa, iso osa opettajia – epäillään norovirusta

  • Eilen17:00
    Talous

    EKP-pääjohtaja Lagarde MTV:n erikoishaastattelussa: Lopeta EU-sääntöjen rikkominen, Suomi

  • Eilen15:17
    Luonto ja eläimet

    MT: Ministeriö on perustanut kriisityöryhmän afrikkalaisen sikaruton takia

  • Eilen12:10
    Astma

    Hovioikeus vapautti Husin korvauksista – Kätilöopiston myrkyllisen ilman sairastuttamat Terhi ja Tanja: "Oikeusmurha"