Marinoitua possun ulkofileepaistia(4-8:lle) ja tinjamilanttukuutiot 15.10.1999

toim. Kati Nappa

Marinoitua possun ulkofileepaistia(4-8:lle)


n. 1,2 kg:n pala porsaan ulkofileetä
Mausteliemi:
2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl serryä tai balsamietikkaa
1/2 rkl öljyä 1
/2-1 rkl hunajaa
mustapippuria
1-2 tl kuivattua
tai
1-2 rkl silputtua tuoretta salviaa

Nosta liha huoneenlämpöön n. 2 tuntia ennen kypsennystä. Poista fileestä valkoinen kalvo. Sekoita mausteliemen ainekset. Paahda lihan pinta joka puolelta kuumassa pannussa.
Nosta liha sopivan kokoiseen uunivuokaan (pinnan ruskistaminen ei ole välttämätöntä). Hiero mausteliemi paistin pintaan. Voit antaa paistin maustua nyt noin yhden tunnin ajan ennen kypsennystä tai nostaa sen suoraan uuniin. Työnnä lihaan paistomittari.
Kypsennä 150 asteessa noin 1,5 tuntia eli kunnes mittarin lukema näyttää 77 astetta. Anna lihan levähtää hetki ennen leikkaamista. Voit valmistaa paistin myös valmiiksi marinoidusta possunlihasta, tarjolla on sekä possun paistia että ulkofileetä ja makuvaihtoehtoja löytyy useampia. Lue paisto-ohje pakkauksesta. Jos paistissa ei ole mukana kertakäyttöpaistovahtia, työnnä siihen tavallinen paistomittari ja kypsennä kunnes mittarin lukema näyttää 80-85 astetta.
Tarjoa possunpaistin kanssa timjamilanttuja, lohkoperunoita, ruusukaalia ja kastikkeeksi esim. valmista hunaja-yrttikastiketta (lisää joukkoon pannuun kertynyt liemi).

Timjamilanttukuutiot


0,8-1 kg lanttua
1-2 rkl öljyä
ripaus suolaa
tuoretta tai kuivattua
timjamia persiljaa

Kuori lanttu ja leikkaa se 1 1/2-2 sentin viipaleiksi. Leikkaa ne suikaleiksi ja edelleen kuutioiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja lisää lanttukuutiot. Kuullota miedolla lämmöllä välillä käännellen 10-15 min. Ripottele sekaan vähän timjamia ja nosta kansi päälle. Anna lanttukuutioiden hautua hyvin miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä eli 30-50 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja.

Lue myös:

    Uusimmat