Marinoitu varhaisperunasalaatti

Ihana kesäinen perunasalaatti sopii hyvin grillatun broilerin kaveriksi. Aloita suunnittelu ajoissa: perunoita pitää marinoida yli yön.

Neljälle:

600 g uusia perunoita
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 nippu retiisejä

Marinadi:

6 dl vettä
1 dl etikkaa (12%)
4 rkl suomalaista sinappia
1 rkl dijon-sinappia
½ dl punaviinietikkaa
1 tl sitruunapippuria
suolaa ja valkopippuria

1. Keitä perunat kypsiksi. Hyvin pestyjä uusia perunoita tuskin tarvitsee kuoria. Pieni perunat kuutioiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vesi, etikka, sinapit, viinietikka, sitruunapippuri, suola ja pippuri marinadiksi.

2. Kääntele perunat marinadiin ja laita peitettynä jääkaappiin yön yli.

3. Hienonna ruohosipuli pieneksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Nosta perunat marinadista reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Koristele ruohosipulilla ja retiiseillä.

Lue myös:

    Uusimmat