Marinoitu varhaisperunasalaatti

Julkaistu 17.07.2012 12:30(Päivitetty 29.04.2014 10:25)

Ihana kesäinen perunasalaatti sopii hyvin grillatun broilerin kaveriksi. Aloita suunnittelu ajoissa: perunoita pitää marinoida yli yön.

Neljälle:

600 g uusia perunoita
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 nippu retiisejä

Marinadi:

6 dl vettä
1 dl etikkaa (12%)
4 rkl suomalaista sinappia
1 rkl dijon-sinappia
½ dl punaviinietikkaa
1 tl sitruunapippuria
suolaa ja valkopippuria

1. Keitä perunat kypsiksi. Hyvin pestyjä uusia perunoita tuskin tarvitsee kuoria. Pieni perunat kuutioiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vesi, etikka, sinapit, viinietikka, sitruunapippuri, suola ja pippuri marinadiksi.

2. Kääntele perunat marinadiin ja laita peitettynä jääkaappiin yön yli.

3. Hienonna ruohosipuli pieneksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Nosta perunat marinadista reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Koristele ruohosipulilla ja retiiseillä.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle