Pääministeri Sanna Marin kertoo selvän luvun, jonka myötä koronarajoitukset halutaan poistaa

Pääministeri Sanna Marin vastaa ajankohtaisiin koronakysymyksiin: Milloin kahden metrin turvälisuosituksesta luovutaan, milloin yhteiskunnan koronarajoitukset poistuvat? 4:22
Pääministeri Sanna Marin vastaa ajankohtaisiin koronakysymyksiin: Milloin kahden metrin turvälisuosituksesta luovutaan, milloin yhteiskunnan koronarajoitukset poistuvat?

Koronarajoitustoimien jatko on nyt keskustelun keskiössä.

Pääministeri Sanna Marin kertoo MTV Uutisten haastettelussa, että hallituksen neuvotteluissa käsitellään huomenna hybridistrategian päivittämistä. Marin kertoo, että valmistelutyö on kuitenkin yhä kesken.

– Sen lisäksi käsittelemme tartuntatautilain muutoksia, joita on tarpeen tehdä kun strategiaa päivitetään.

Marin toivoo, että kahden metrin turvavälivaatimus ja siihen liittyvät kysymykset saadaan ratkottua vielä tällä viikolla valtioneuvoston istunnossa.

– Odotan ja oletan, että huomenna olisi valtioneuvoston ylimääräinen istunto, jossa tämä voitaisiin päättää ja lähettää eduskunnan käsiteltäväksi. Mutta vielä varmuutta ei ole tähän, koska valmistelu on kesken. Mahdollisimman pikaisesti tämä pyritään käsittelemään.

Marin arvelee, että lakimuutos kahden metrin turvavälivaatimuksesta voisi mennä läpi eduskunnassa tämän kuun aikana.

Marin kertoo pitävänsä tärkeänä, että koronan hoidossa on ennustettavuutta. Marinin mukaan koronarajoitukset halutaan poistaa, kun rokotekattavuus on yli 80 prosenttia

– Emme halua nähdä sellaista tulevaisuutta, että meillä olisi jatkuvasti rajoitustoimia käytössä. 

Lue myös:

    Uusimmat