Marin ei heltynyt Viron vetoomuksille: "Rajapäätökset tulevat voimaan"

6:55
Pääministeri Marin väläytti maskisuosituksen tiukentamista: "Pyrin itse käyttämään kirurgisia maskeja".

Hallitus neuvottelee tänään, millaisiin maan sisäisiin koronatoimiin on tarvetta ryhtyä uusien virusmuunnosten takia.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi neuvotteluihin mennessään, että hallitus käsittelee sitä, millä tavalla esimerkiksi jo olemassa olevia rajoitustoimia voidaan ottaa käyttöön eri alueilla. Hän ei kommentoinut kuitenkaan vielä yksityiskohtia.

Häneltä kysyttiin myös kantaa työmatkaliikenteeseen Virosta. Viro on vedonnut Suomeen, että se keventäisi työvoimalle määrättyjä maahantulorajoituksia.

– Rajapäätökset tehtiin viime perjantaina, ja ne tulevat voimaan keskiviikkona, Marin sanoi.

Hän sanoi keskustelleensa asiasta väistyvän pääministeri Jüri Rataksen kanssa ja ymmärtävänsä Viron huolet. Marinin mukaan näihin pyritään löytämään yhdessä ratkaisuja, mutta tässä vaiheessa rajoituksille on ollut perusteensa.

Suomi kertoi perjantaina uusista rajaliikenteen rajoituksista. Sisärajoilla sallitaan vain huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työmatkaliikenne keskiviikosta alkaen.

Neuvottelut Säätytalolla Helsingissä alkoivat kello 11.30. Marin vastasi neuvotteluiden kestosta, että monet ministerit haluavat varmasti ehtiä kunnan- ja kaupunginvaltuuston kokouksiin illalla. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja