Marin: Hallitus ei ole antanut ohjeistusta kangasmaskien käytöstä – THL:n pääjohtaja suosittelee maskin käyttöä, mutta virallista määräystä on vaikea antaa yhdestä syystä

13:27
MTV Uutiset Live: Uudenmaan eristys kumotaan jo tänään – katso hallituksen infotilaisuus

Pääministeri Sanna Marin sanoi aamupäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että hallitus ei ole antanut suositusta kangasmaskien käytöstä.

Suositusten antaminen on terveysviranomaisten tehtävä ja pääministerin mukaan hallitus kuuntelee ohjeistuksia tarkasti. Mahdollisista uusista koronatoimista ja suosituksista keskustellaan hallituksessa ensi viikolla.

– Ei meillä ole kristallipalloa, Marin kommentoi kysymykseen siitä, tarvitaanko koronarajoituksia suomalaisessa yhteiskunnassa myöhemmin lisää.

– Tauti on arvaamaton ja joudumme tekemään päätöksiä epävarmuuden keskellä.

Lue myös: Uudenmaan rajat avataan jo tänään – mökkipaikkakunnille ei silti ole asiaa, ministerit painottavat: "Kotona pitää nyt malttaa pysyä"

Leviämistä voi hidastaa

THL pääjohtaja Markku Tervahauta sanoi eilen julkaistussa HS:n haastattelussa, että hän suosittelee kangasmaskin käyttöä muiden suojaamiseksi mahdolliselta tartunnalta.

– Suosittelen, että kangasmaskia käytetään muiden suojaamiseksi mahdolliselta tartunnalta. Jos haluamme olla vastuullisia aikuisia ihmisiä, voimme tällä toimenpiteellä hidastaa leviämistä, Tervahauta sanoo HS:lle.

Tervahauta kertoi myös, että varsinaista määräystä maskeista ei voida antaa, koska viranomaisilla ei ole keinoa taata ihmisten itse tekemien tai ostamien suojien laatua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja