Marijuana Pepsiä on kiusattu nimestään koko elämänsä – ei silti vaihtaisi nimeään pois

Lisää empatiaa – nettikiusaamiselle stoppi 8:32
Miten puuttua lasten ja nuorten kokemaan nettikiusaamiseen?

Marijuana Pepsiksi nimetty nainen onnistui kääntämään erikoisen nimen voitokseen. 

Marijuana Pepsi Vandyckia on kiusattu nimestään koko hänen elämänsä. Nimi kuitenkin auttoi häntä valmistumaan Wisconsinin yliopistosta.

Miksi tällainen nimi?

Marijuana Pepsillä, 46, on kaksi siskoa: Kimberly ja Robin. Miten ihmeessä kolmas sisko sai niin erikoisen nimen?

– Se on hyvä kysymys, jota olen itsekin kysynyt useita kertoja. Äiti on vain vastannut, että tunsi hengenheimolaisuutta kanssani ja koki, että tämä nimi veisi minut maailman ympäri, Marijuana Pepsi kertoi NPR-sivuston haastattelussa.

Uudessa koulussa nimi sai ikävää huomiota 

Marijuana Pepsi eli 9-vuotiaaksi ymmärtämättä, että omaa erikoisen nimen. Hän sai Marijuana-nimestään usein kehuja.

– Sitten muutin uuteen kaupunkiin ja yllättäen minulle tehtiin hyvin selväksi, että Marijuana Pepsi oli oikeasti hyvin epätavallinen nimi, hän kuvaa.

Marijuanan nimestä keskusteltiin useissa medioissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Koulussa muut saattoivat kehottaa häntä kertomaan nimensä muille, jotka eivät tätä "outoutta" vielä olleet kuulleet. Yläkoulussa kommentit muuttuivat kiusaamiseksi.

– Marijuana on epätavallinen nimi, ja kun lisäät Pepsin siihen, kommentit eivät loppuneet, eivät ne vieläkään lopu, nainen kuvaa.

– Olen introvertti enkä pidä huomiosta. Olin yksinäinen ja eristynyt. Halusin olla missä tahansa muualla kuin siellä, missä voisin tavata uuden ihmisen ja saada taas kuulla kaikki ne kysymykset (nimestäni).

Nimen stigma ei katoa 

Marijuana muutti pois kotoa 15-vuotiaana ja on kamppaillut nimensä aiheuttaman leiman kanssa koko elämänsä. Lopulta hän päätti kääntää nimen voitokseen ja käytti nimiä ja niiden aiheuttamia mielikuvia jopa väitöskirjansa aiheena.

Puhelimessa Marijuana Pepsi käyttää toisinaan nimikirjaimia "M.P.", jos ei halua joutua selittämään nimensä alkuperää. Kiinteistöyrityksensä nimessä hän käyttää samaa lyhennettä, sillä muuten huumeidenkäyttäjät varastavat hänen kylttinsä. Nimeään hän ei kuitenkaan suostuisi vaihtamaan pois.

Marijuanan neuvot opettajille 

Opettajia hän kehottaisi kysymään oppilaan erikoisesta nimestä hienotunteisesti, mutta rohkeasti.

– Jos olet utelias, kysy vapaasti, mutta älä ehkä muiden 25 oppilaan edessä. Älä kysy alentuvaan tyyliin, kuka lapsen nimesi, tai sano "en koskaan nimeäisi lastani noin, millaiset vanhemmat sinulla oikein on?", Marijuana Pepsi neuvoo.

– Olemme ihmisiä. Kun kuulemme nimen ensimmäistä kertaa, muodostamme mielipiteitä ja tuomioita. Mutta sillä, mitä teemme tämän jälkeen, voi olla todella hyvää tekevä vaikutus.

Lähteet: Npr.orgBbc.comEu.jsonline 

Lue myös:

    Uusimmat