Maria Sid: Pohjoismainen kateus poistettava

Näyttelijätär Maria Sidin mielestä ihmisten kateus saattaa estää menestymisen.

Maria Sidin mielestä teatteritaiteella menee tällä hetkellä Suomessa hyvin. Näyttelijättären mielestä teatteria tulisi tukea kaikin mahdollisin keinoin, koska Suomesta löytyy taitavia tekijöitä.

– Kulttuuri pitää ihmiset hengissä. Olen ylpeä suomalaisesta teatterista, koska meillä on hyvät tekijät ja erittäin hyviä näyttelijöitä. Ruotsissa työskenneltyäni voin sanoa, että olen erittäin ylpeä suomalaisesta teatteripuolesta.

Sidin mukaan suomalainen teatteri yhdistää tällä hetkellä vanhaa ja uutta aikaa. Näyttelijättären mielestä Suomessa tehdään tällä hetkellä mielenkiintoisia teoksia.

– Pitäisi viedä enemmän ulkomaille tuotantoja. Viedä meidän omaa kulttuuriamme.

Pohjoismaissa menestyminen on melko hankalaa jo pelkästään ihmisten kateuden vuoksi. Mikäli taiteilija lähtee luomaan kansaivälistä uraa, eikä menestys ole heti saatavilla, leimataan hänen työnsä usein huonoksi. Saman on huomannut myös Sid.

– Se on jotenkin pohjoismainen tapa, että ei saa olla ylpeä ja tehdä omia asioita. Se on nyt ehkä hieman muuttumassa, koska esimerkiksi Marimekko näkyy ulkomailla ja kulttuuripuolellakin on alettu heräämään siihen. Taidetta voi tehdä vakavasti ja sitä voidaan myydä ulkomaille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat