Maria Ohisalon uhkailusta syytetty mies vastaa: "Olen tosi pahoillani – minulla oli paha olla"

2:41
Näin syyttäjä kommentoi

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) uhkaamisesta syytetty mies kertoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa olevansa pahoillaan teoistaan.

– Olen tosi pahoillani niistä viesteistä. Minulla oli paha olla, hän kertoo oikeudessa.

Miehellä oli kokemus, että hän lähipiirineen on poliisin toistuvien väärinkäytösten kohteena, eikä hän yrityksistään huolimatta kokenut saavansa oikeutta asiassa. Hän yritti saada asialle sisäministerin ja tämän seuraajien huomion, ja pettyi, kun ei saanut ministeriltä vastausta. Sen jälkeen hän kirjoitti nyt oikeudessa puidut viestit.

"En pystyisi käyttämään väkivaltaa"

Mies korosti, että on väkivaltaa vastaan.

– En pystyisi toteuttamaan näitä uhkauksia tai käyttämään väkivaltaa, hän sanoi oikeudessa.

– Minulla ei ole mitään kiinnostusta tehdä kenellekään mitään pahaa.

Pahoitteli aiheutunutta huolta

Pommiviestien osalta miehen asianajaja totesi, että ne olivat monitulkintaisia, vaikka niissä olikin puolustuksen "lapsellisiksi" luonnehtimia kirjoituksia pommintekokoulun käymisestä.

Mies myös kertoi, että kuva, jossa ministerin päälle oli asetettu kiikaritähtäimen kuva ja puhutaan metsästyksestä, oli ymmärretty väärin. Hänen mukaansa tarkoitus oli puhua verbaalisesta metsästyksestä. Mies poisti kuvan saman päivan aikana.

– Se oli harkitsematon teko, ja olen tosi pahoillani, jos se on aiheuttanut todellista huolta, mies sanoi.

Hän kuvailee tehneensä julkaisut tunnemyrskyn keskellä. Hänestä hänen viestinsä eivät olleet sellaisia, että uhkauksia olisi voinut ottaa vakavasti. Hänestä niistä uupui myös konkretiaa uhkauksen tueksi.

– Harkittu ja asiallinen viesti on enemmän omiaan aiheuttamaan huolta, hän sanoo.

Syyttäjä vaatii miehelle laittomasta uhkaamisesta ja eräistä muista rikoksista kuuden kuukauden vankeutta, joka voisi olla ehdollinen. Syyttäjän mukaan rangaistusta tulisi ankaroittaa se, että teolla loukataan vakavalla tavalla myös demokraattista järjestelmää sen kohdistuessa ministeriin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja