Näin Maria Ohisaloa uhkailtiin Instagramissa pommipaketilla – "Täytyy varmaan lähteä metsästämään tätä"

Kolmekymppinen mies uhkaili sisäministeri Maria Ohisaloa netissä – laitonta uhkausta käsitellään käräjillä 2:41
MTV paikalla käräjäoikeudessa: Tämä Ohisalon uhkailusta syytetystä miehestä tiedetään

Maria Ohisaloon kohdistuneen laittoman uhkauksen käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Vuonna 1990 syntynyttä miestä syytettään laittomasta uhkauksesta, joka olisi kohdistunut sosiaalisessa mediassa sisäministeri Maria Ohisaloon (vihr.).

Mistä syytetään lisäksi muista rikoksista, jotka eivät kohdistu sisäministeriin. Hänen syytetään muun muassa loukanneen poliisimiehen kunniaa ja käyttäneen poliisin tunnuksen oikeudettomasta käytöstä.

Syytetty laiton uhkaus on tapauhtunut tämän vuoden lokakuussa.

Taustalla poliisiviha

Miehen toiminnan taustalla oli hänen pitkäaikainen vihanpitonsa poliisia kohtaan ja kokemus joutumisesta väärin kohdelluksi. Hän koki poliisin vältelleen vastuuta ja kirjoitti, että hän pohtii pitääkö hänen "kaasuttaa" poliisit tai ajaa pommirekka poliisitalon edustalle. Hän väitti opiskelevansa pommien rakentamista ja aikovansa ottaa "kovemmat keinot" käyttöön.

– Laitan sinne sisäministeriöön myös pakettia tulemaan, hän kirjoitti Maria Ohisalon Instagram-tilille.

Omalla Instagram-tilillään hän julkaisi kuvan Maria Ohisalosta niin, että tämän päälle oli laitettu tähtäinristikko. Hän ilmaisi pitävänsä tätä vastuullisena poliisin toimista.

– Täytyy varmaan lähteä metsästämään tätä ämmää.

Mies on esitutkinnassa kiistänyt rikoksen. Oikeudessa hän myönsi kerrotulla tavalla toimintansa, mutta kiistää syyllistyneensä laittomaan uhkaukseen. Poliisin kohdistuneesta kunnianloukkausasiasta mies myönsi osan viesteistä olleen asiattomia. Poliisin tunnuskuvan asiattoman käytön Instagram-tilin profiilikuvana hän myönsi.

Muokattu otsikosta pois sana "ämmää" kello 10.35.

Lue myös:

    Uusimmat