Mansikkahillo ja tikkupullat 19.7.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

1 dl vettä
1 kg sokeria
1 kg mansikoita
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl konjakkia
2 tl atamonia

Laita keittoastiaan vesi ja sokeri. Sulata sokeri koko ajan samalla sekoittaen, kun seos kiehuu kaada sekaan sitruunan mehu. Pane mansikat sokeriliemeen- ÄLÄ SEKOITA! Keitä kiehumispisteeseen asti, anna kiehua voimakkaasti 3 minuuttia. Ota hillo pois liedeltä noin puoleksi tunniksi. Laita kattila toiseen kertaan liedelle ja kiehauta. Anna kiehua jälleen 3 minuuttia, ota pois liedeltä ja anna hillon jälleen vetäytyä noin 30 minuuttia.

Tämän jälkeen laita hillo miedolle lämmölle tunniksi. Ota välillä pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Lisää lopuksi atamon ja säilö puhtaaseen hillopurkkiin.

Tikkupullat


7 dl vehnäjauhoja
100g margariinia
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 dl kardemummaa
1 pussi kuivahiivaa
n. 2 dl vettä

Voit valmistaa taikinan joko kulhoon tai muovipussiin. Muovipussista on helppo esim. retkellä ottaa haluamasi määrä taikinaa. Mittaa jauhot ja nypi pehmeä rasva sekaan. Lisää vielä sokeri, suola, kardemumma ja hiiva. Lisää nestettä vähitellen samalla sekoittaen, niin että taikinasta tulee tasainen.

Ota taikinasta golfpallon kokoinen pala ja pyörittele siitä sormen paksuinen tanko leivinalustalla tai kämmenien välissä. Kiedo tanko puutikun ympärille harvakseltaan.

Anna taikinan nousta hetki. Kypsennä pullaa hiilloksen yllä hitaasti käännellen. Nauti tuore tikkupulla teen ja hyvän mansikkahillon kera.

Lue myös:

    Uusimmat