Mansikkaa lasissa, marenkiyllätyksessä sekä pakastajan vinkit 3.7.2000

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana mansikkaviljelijä Mirja Nisula Hämeenkoskelta.

4-6 Domino keksiä
2 prk Bulgarian hunajajogurttia
1/2 litraa mansikoita

Murenna keksejä hieman lasin pohjalle. Lasi saisi olla mielelään korkea. Valuta päälle kerros jogurttia. Siivuta mansikat ja laita kerros mansikoita. Jos lasi on tarpeeksi korkea kokoa vielä toiset kerrokset keksejä, jogurttia ja lopuksi mansikoita. Koristele jälkiruoka sitruunamelissan lehdillä tai mansikan kukilla.

Mansikkainen marenkiyllätys


2 kpl valmista marenkilevyä
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 l mansikoita

Vaahdota kerma ja mausta vain vaniljasokerilla. Nosta marenkipohja tarjoiluvadille. Levitä päälle mansikoita ja sitten kerros kermavaahtoa ja taas mansikoita. Nosta äälle toinen marenkilevy ja koristele pinta sekä vadin reunat mansikoilla. Tarjoile heti ja nauti herkku kertasyömisellä, sillä marenki vettyy nopeasti.

Vinkki: Marenkiherkku syntyy käden käänteessä valmiista marenkipohjasta ja on oiva vierasvara. Kermavaahdon voit korvata esim. vaahdotettavalla vaniljakastikeella.

PAKASTAJAN VINKIT

- PAKASTA HETI POIMIMASI JA PERKAAMASI MANSIKAT. - HUUHTELE MANSIKAT VAIN JOS NE OVAT KOVIN LIKAISIA JA PAKASTA VAIN HYVÄT YKSILÖT. - VOIT PAKASTAA MANSIKAT KOKONAISINA, VIIPALEINA TAI SOSEENA. - RIPOTTELE MANSIKOIDEN JOUKKOON HIEMAN SOKERIA (N.1/2 DL / LITRA MANSIKOITA), KOSKA SOKERI VÄHENTÄÄ ENTSYYMITOIMINTAA, JOLLOIN MANSIKOIDEN MAKU JA VÄRI SEKÄ VITAMIINIT SÄILYVÄT PAREMMIN. - HIEMAN PEHMENNEET MANSIKAT KANNATTA SOSEUTTAA PAKASTIMEEN. - PAKKAA MANSIKAT HUOLELLA, SILLÄ HUOLIMATTOMASTI SULJETUSTA RASIASTA TAI PUSSISTA NIIDEN AROMIT LEVIÄVÄT KOKO PAKASTIMEEN. - MANSIKAT SÄILYVÄT PAKASTIMESSA HYVIN SEURAAVAAN SATOKAUTEEN ELI NOIN 12KK

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja