Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikka on maukas epähedelmä

mansikoita
mansikoitaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 28.06.2000 03:20

Suomalaisten suosikkimarja mansikka ei oikeastaan ole lainkaan marja, vaan ruusukasvien heimoon kuuluva epähedelmä. Kasvitieteellisesti marjalla tarkoitetaan kasvia, jossa hedelmäliha kehittyy emistä siemenen ympärille. Mansikan "marja" sen sijaan muodostuu paisuneesta kukintopohjasta, jonka pinnalla on kymmenittäin keltaisia siemeniä. Muita epähedelmiksi luokiteltavia kasveja ovat mm. viikuna ja ananas.

Suven suosituin epähedelmä on yli 90-prosenttisesti vettä. Mansikan maku muodostuu hedelmähapoista, kivennäisaineista ja sokereista, joita siinä on noin viisi prosenttia. Maun syntyminen on jossain määrin mystinen seikka, sillä samankin taimen kaksi vierekkäistä mansikkaa saattavat maistua erilaisilta. Syytä tähän ei tiedetä. Se kuitenkin tiedetään, että makuun vaikuttavat monet eri tekijät, joista tärkein on mansikkalajike. Eri lajikkeissa on eri suhteissa hedelmähappoja ja sokereita, joista syntyy tuttu makunautinto. Suomen aurinkoinen ja kohtalaisen viileä kesä luo otolliset kasvuolot aromikkaiden mansikoiden muodostumiselle. (Finfood)

Lisää aiheesta:

Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • Eilen16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • Eilen14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

  • Eilen14:09
    Etätyö

    Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

  • Eilen11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi