Mansikka-kaurakeksikakku

Kesällä maistuu suussa sulava mansikkakakku. Alla on esimerkki ihanasta kakusta kaurakeksitaikinaan tehtynä, jolloin ei tarvitse pelätä kakun (munavaahdon) lätsähtämistä.

  • Pohja (10 isohkoa palaa)
  • 1-(2) pkt Kauramurotaikinaa eli 2 (-4)levyä
  • Täyte
  • 2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
  • 250 g maustettua maitorahkaa
  • Väliin
  • 2 dl soseutettuja mansikoita
  • 2 dl viipaloituja mansikoita
  • Kostutukseen
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Koristeluun
  • 250 g mansikoita
  • 1 ruukku minttua

Sulata taikinalevyt ja kauli jokaisesta levystä leivinpaperin päällä iso, ruokalautasen kokoinen pyöreä kakkupohja. Voit tehdä kakkuun 2-4 kerrosta. Paista kutakin kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-9 min ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja puolet rahkaseoksesta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunoksin.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat