Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikka-kaurakeksikakku

Julkaistu 13.07.2006 09:11(Päivitetty 19.01.2012 15:38)

Kesällä maistuu suussa sulava mansikkakakku. Alla on esimerkki ihanasta kakusta kaurakeksitaikinaan tehtynä, jolloin ei tarvitse pelätä kakun (munavaahdon) lätsähtämistä.

  • Pohja (10 isohkoa palaa)
  • 1-(2) pkt Kauramurotaikinaa eli 2 (-4)levyä
  • Täyte
  • 2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
  • 250 g maustettua maitorahkaa
  • Väliin
  • 2 dl soseutettuja mansikoita
  • 2 dl viipaloituja mansikoita
  • Kostutukseen
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Koristeluun
  • 250 g mansikoita
  • 1 ruukku minttua

Sulata taikinalevyt ja kauli jokaisesta levystä leivinpaperin päällä iso, ruokalautasen kokoinen pyöreä kakkupohja. Voit tehdä kakkuun 2-4 kerrosta. Paista kutakin kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-9 min ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja puolet rahkaseoksesta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunoksin.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyseTaas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineitaMonessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetäPastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistäAutoilijat mokasivat yksi toisensa perään Porvoossa – selityksiä riitti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:15
    Shoppailu

    Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyse

  • Eilen18:58
    Labubu

    Taas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineita

  • Eilen17:01
    Ruoka

    Monessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetä

  • Eilen14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • Eilen13:02
    Takaisinvedot

    Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistä