Mango-mustikka täytekakku

Herkullinen mango-mustikka täytekakku valmistuu helposti ja nopeasti. Makoisa kakku sopii vaikkapa kahvipöytään pääsiäisen pyhiksi.

Pieni pyöreään kakkuvuokaan 6-8:lle

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Myllyn Paras Karkea tai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Leivitykseen:
margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Kostutus:
½-2 dl säilykemangon lientä

Täyte ja päälle:
3 dl mustikoita
2 banaania
1 tlk säilykemangoa (n. 300 g / keskikoko)

Kermarahkaseos:
4 dl kuohukermaa (2 tlk)
400 g (sitruuna)rahkaa (2 tlk)
½ dl sokeria
n. 1 tl vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille.

Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä alimman kakkulevyn päälle mustikoita ja banaaniviipaleita ja sen päälle kermarahkaa. Aseta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle mangoa pieninä kuutioina sekä kermarahkaa.

Nosta kolmas levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen.

Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele aiheeseen sopivasti, esim. pääsiäisenä pääsiäismunin tai juhliin iällä tai nimikirjaimilla.

Koristelu kannattaa tehdä samana päivänä kun tarjoilet kakun, jotta lopputulos olisi mahdollisimman kaunis!

VINKKI: Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä tai liköörillä, niin saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat