Herkullinen mango-mustikka täytekakku valmistuu helposti ja nopeasti. Makoisa kakku sopii vaikkapa kahvipöytään pääsiäisen pyhiksi.
Pieni pyöreään kakkuvuokaan 6-8:lle
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Myllyn Paras Karkea tai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Kostutus:
½-2 dl säilykemangon lientä
Täyte ja päälle:
3 dl mustikoita
2 banaania
1 tlk säilykemangoa (n. 300 g / keskikoko)
Kermarahkaseos:
4 dl kuohukermaa (2 tlk)
400 g (sitruuna)rahkaa (2 tlk)
½ dl sokeria
n. 1 tl vaniljasokeria
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille.
Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä alimman kakkulevyn päälle mustikoita ja banaaniviipaleita ja sen päälle kermarahkaa. Aseta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle mangoa pieninä kuutioina sekä kermarahkaa.
Nosta kolmas levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen.
Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele aiheeseen sopivasti, esim. pääsiäisenä pääsiäismunin tai juhliin iällä tai nimikirjaimilla.
Koristelu kannattaa tehdä samana päivänä kun tarjoilet kakun, jotta lopputulos olisi mahdollisimman kaunis!
VINKKI: Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä tai liköörillä, niin saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Uusimmat
-
10:56
Ruotsin laivaston komentaja epäilee: Venäjän "varjolaivasto" vakoilee – näin hän perustelee
-
10:44
Jättikoneen laskeutuminen Los Angelesissa hurjasti pieleen – sokkireaktio suorassa lähetyksessä
-
10:38
Kaikki Teslan Cybertruckit kutsutaan takaisin – kaasupoljin voi jumiutua kesken ajon
-
10:26
Taas snookermestari pihalle! MM-kisoissa nuorennusleikkauksen merkit ilmassa – "En voi jatkaa loputtomiin"
-
10:06
Kuvernööri: Ukraina iskenyt Venäjän energiantuotantoon – useita kohteita tulessa
-
10:00
Filippiineillä tappohelle – "Ei pysty hengittämään"
-
10:00
Salkkarit-juonipaljastukset julki! Hahmot ryhtyvät vakoilupuuhiin
-
09:49
Venäjän kolmikärkinen hyökkäys pyrkii leveään murtoon – tämä tilanteesta tiedetään
-
09:20
Jopa +21! Kevät palaa räjähtämällä
-
09:19
NBA:n supertähden isoveli löi katsojaa – kiusallinen video kahakasta leviää
-
09:11
S-ryhmältä uudistus Apple-käyttäjille
-
09:10
Kun Vili täyttää 18, hän ei kelpaa minnekään – perhe hälytystilassa kellon ympäri: "Yhteiskunta voi hylätä, me emme"
-
09:03
Kuningatar Silvian hurjannäköinen silmä kiinnitti huomion Stubbin valtiovierailulla
-
09:02
Kommentti: SM-liigan finaalit, isät vastaan pojat
-
08:51
"En ole koskaan nähnyt vastaavaa" – onko tässä NHL-kauden käsittämättömin torjunta?
-
08:39
Poliisi: Helsingissä useita päiviä kateissa ollut mies on löytynyt
-
08:37
Zyskowiczin vastaus opiskelijaköyhyyteen HS:ssä: Vapaaehtoisesti valittua
-
08:36
Työttömyys kasvoi maaliskuussa
-
08:35
Tapparan tähtiloiston takana huimaa jälkeä takova maalitykki paljastaa salansa: "Koitan vähän huijata"
-
08:23
MTV seuraa: Sateet muuttuvat vedeksi – uusi rintama lähestyy
-
Lataa lisää