- 600 g broilerin marinoitua rintaleikettä tai rintafileetä
- 1 tl kurkumaa
- 1,5 tl currya
- 1,5 tl pansuolaa
- 4 rkl vehnäjauhoja
- öljyä tai voita
- 1 tl rakunaa
- 1 prk mandariinilohkoja
- 1 dl mandariinilientä
- 1,5 dl vettä
- 1/2 kanaliemikuutio
- 100 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
- 1 dl 8- tai viidenhedelmänmehua
- 1 dl ruokakermaa
- 2 rkl ohrakasta
- 1. Ota rintaleikkeistä pois luu ja nahka ja levitä leikkeet tai fileet leivinpaperin päälle työlaudalle.
- 2. Levitä mausteet tasaisesti leikkeisiin.
- 3. Pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja paista nopeasti öljyssä kauniin keltaisiksi ja lado uunivuokaan vierekkäin.
- 4. Lisää rakuna ja valutetut mandariinilohkot leikkeiden päälle.
- 5. Kiehauta vesi ja lisää kanaliemikuutio, mandariiniliemi, sulatejuusto pieninä kuotioina sekä ruokakerma. Kiehauta, että juusto sulaa. Lisää tuoremehu ja ohrakas ja sekoita.
- 6. Kaada kastike päällimmäiseksi leikkeiden päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- 7. Koristele tarjolle vietäessä persiljalla ja roseepippurilla. Tarjoa lisäkkeeksi ruis- tai kaurariisiä ja salaattia.
- Toim. Kati Nappa