Manchester United kärsi kotonaan harvinaisen hurjan selkäsaunan – Son Heung-min ja Harry Kane panivat mellastaen

Tottenham nöyryytti Manchester Unitedia vieraissa jalkapallon Englannin Valioliigassa hirmulukemin 6–1. Son Heung-min ja Harry Kane tekivät kumpikin kaksi maalia ja syöttivät yhden osuman mieheen.

Unitedin ainoa vahva osuus oli aivan ottelun alku. Tottenhamin Davinson Sanchez kaatoi rangaistusalueella vaarapaikkaan puikahtaneen Anthony Martialin, mistä punapaidat saivat rangaistuspotkun. Bruno Fernandes iski siitä manchesterilaiset johtoon, kun peli oli vasta toisella minuutillaan.

Tämän jälkeen kentällä nähtiin niin sanotusti vain yksi joukkue. Tanguy Ndombele ampui Tottenhamin maalinedushässäkästä tasoihin jo neljännellä peliminuutilla, ja kolme minuuttia myöhemmin Son Heung-min tarjoili illan ensinäytteensä ovelan vapaapotkun jälkeen.

Harry Kane antoi vapaapotkun samalla, kun hän nousi nurmenpinnasta ylös ja Son tiesi juosta pystyyn. Eteläkorealainen tikkasi nopeilla jaloillaan Unitedin puolustukselta karkuun ja sijoitti pallon maalin oikeaan kulmaan: Tottenham johti 2–1.

Tottenhamin urakka helpottui vajaan puolen tunnin kohdalla. Tottenhamin Erik Lamelalla ja Unitedin Anthony Martialilla oli kahakkaa maalin edessä, ja Martial päätyi huitaisemaan Lamelaa kasvoihin, mistä hänet passitettiin ulos.

Vain muutama minuutti tästä United-toppari Eric Bailly tötöili ja Tottenham pääsi yhtenäisellä prässillä katkomaan hänen löysän avaussyöttönsä rangaistusalueen rajalla. Son nousi vikkelästi maalin kulmalle, tarjoili syötön Kanelle ja englantilainen tuikkasi pelivälineen puolityhjänä ammottaneeseen rysään.

Tottenham meni tauolle 4–1-johdossa, kun Son iski illan toisen maalinsa. Serge Aurier tarjoili määrämittaisen passin maalin kulmalle vikkelästi liikehtineelle Sonille, ja eteläkorealainen tuikkasi pallon pömpeliin.

Viimeksi Manchester United oli päästänyt Englannin pääsarjassa kotikentällään neljä maalia avausjakson aikana vuonna 1957, ja tuolloinkin asialla oli Tottenham. Nyt vuosi jos toinen myöhemmin lontoolaiset toistivat temppunsa.

Toisella jaksolla Tottenham osui vielä kahdesti. Aurier ja rangaistuspotkusta maalannut Kane kasvattivat vieraiden voittolukemat 6–1:een.

United oli päästänyt vain kaksi kertaa aiemmin kuusi maalia Valioliiga-ottelussa.

Tottenhamilla on nyt Valioliiga-kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Unitedin sesonki ei ole vahvasti startannut: tili kolmesta pelistä on yksi voitto ja kaksi tappiota.