Manchester Cityn leiristä myönnetään jo: Liverpool ansaitsee mestaruuden, vaikka kausi jäisi kesken – "Se olisi täysin ok"

Jalkapallon Englannin Valioliiga on monien muiden urheilusarjojen tavoin tauolla. Kausi keskeytettiin koronavirustilanteen vuoksi kolme viikkoa sitten, ja se, miten joukkueet pelaavat jäljelle jääneet 9–10 ottelua – vai pelaavatko ollenkaan – on vielä arvoitus.

Valioliiga tiedotti perjantaina, että kausi jatkuu aikaisintaan 30. huhtikuuta. Pelejä pelataan vasta, kun se on ehdottomasti turvallista.

Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi aiemmin italialaiselle La Repubblica -lehdelle, että Euroopan huippusarjoja voitaisiin jatkaa jopa vasta heinäkuun loppupuolella, mutta sen jälkeen kausi olisi todennäköisesti menetetty.

Kauden keskeytyminen kismittää erityisesti Liverpoolissa. Kaupungin ykkösjoukkueen Liverpool FC:n toinen käsi on jo kiinni Valioliigan mestaruuspystissä. Edellisen kerran Liverpoolissa on juhlittu Englannin liigamestaruutta 30 vuotta sitten.

Liverpool johtaa toisena olevaa Manchester Cityä 25 pisteellä, kun Cityn on mahdollista saavuttaa tällä kaudella vielä 30 pistettä. Ero on niin merkittävä, että City-leiristäkin myönnetään jo, että vaikka kautta ei päästäisi pelaamaan loppuun, mestaruuspystin voisi siitä huolimatta ojentaa Liverpoolille.

– Se olisi minulle täysin ok, kyllä. Urheilijan täytyy olla reilu. Jos kausi keskeytettäisiin nyt lopullisesti, se ei olisi mukavaa niille, jotka ovat menestyneet hyvin. Huonommin menestyneiden kohdalla tilanne on päinvastainen, Cityn keskikenttäpelaaja Ilkay Gündogan sanoo Reutersin mukaan.

Gündogan suhtautuu suopeasti myös siihen, että pelaajien palkkoja alettaisiin leikata. Näin on toimittu jo muun muassa Italiassa ja Saksassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja