Mallimaailmasta tuttu Marita Hakala: Uran muutos nelikymppisenä

Radio Novan vieraana kävi mallimaailmasta tuttu Marita Hakala, joka on vastikään vaihtanut alaa ja siirtynyt silmälasibisnekseen.

Marita Hakala päätti yli 40-vuotiaana tehdä suuren muutoksen urallaan. Lähes koko ikänsä malli- ja muotimaailmassa vaikuttanut Hakala aloitti syksyllä Specsavers Finland Oy:n b-to-b-managerina.

– Olen ollut liki koko ikäni muotibisneksessä. Olen välillä yrittänyt siitä poiskin, mutta kohtaloni on ollut ajautua aina alalle takaisin. Mallibisnes ja yrittäjyys ovat haastavaa, varsinkin nyt, kun on ollut lamakausi. Aloin pikkuhiljaa miettiä, että voisin tehdä muutakin. Olen viihtynyt uudessa työssäni valtavan hyvin, minulla on hyvät työkaverit ja nykyisin ihmettelen iltaisin kotona: siis mitä? Onko mulla tosiaan vapaa-aikaa? Mitä mä nyt teen? Hakala kertoo nauraen.

Ole sinut itsesi kanssa!

Kaunotar kertoo hehkunsa salaisuudeksi sen, että hän pyrkii olemaan aina oma itsensä.

– Tärkeintä on se, että on hyvä olla itsensä kanssa. En ole koskaan pyrkinyt miellyttämään ketään, vaan aina pyrkinyt olemaan oma itsensä tilanteessa kuin tilanteessa. Yritän päästämään kaunasta ja negatiivisista ajatuksista irti mahdollisimman pian. Ihminen on sitä, mitä hän ajattelee, Hakala listaa elämänoppiaan.

– En tahdo jakaa mitään pintaliito-oppeja siihen, miten negatiivisista ajatuksista pääsee eroon, mutta itselläni jooga ja pitkät juoksulenkit toimivat hyvin. Oman ajan ottaminen on tärkeää, vaikka tiedän, että se on monelle haastavaa perhe-elämän ja uran keskellä. Se kuitenkin kannattaa.

MTV3 Helmi

Teksti: Radio Nova

Kuva: Lehtikuva

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja