Makua ja syvyyttä reilulla ruokosokerilla

Ruokosokeri on sokeriruo’osta peräsin olevaa raakasokeria. Ruokokidesokerissa on aromikas ja täyteläinen maku. Se sopii myös ruoanvalmistukseen ja leivontaan.

Dansukker ruokosokereilla ja ruokosokerisiirapilla on helppo loihtia täyteläisyyttä ja pehmeyttä niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Reilut ruokosokerit antavat tutuille resepteille uusia vivahteita.

Vuosi 2009 on juhlavuosi, sillä Reilu kauppa -sertifioituja tuotteita on myyty Suomessa 10 vuotta. Reilun kaupan viikkoja vietetään ympäri Suomen 19.10.–1.11.2009. Suomen Sokeri Oy osallistuu tapahtumaan neljän Dansukker Reilun kaupan ruokosokerituotteen voimin.

– Dansukker Reilun kaupan ruokosokereihin ja siirappiin käytettävä sokeri tulee Malawista, noin 300 pienviljelijältä. Reilun kaupan piiriin kuuluville viljelijöille maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu viljelijöiden, heidän perheidensä ja koko yhteisön elinolojen parantamiseen, kertoo Suomen Sokeri Oy markkinoinnin suunnittelupäällikkö Inari Kettula.

Monipuolinen ruokosokeri taipuu moneen

Monikäyttöinen ruokosokeri tuo syvyyttä ja pyöreyttä ruokiin ja leivonnaisiin. Maultaan ruokosokeri on fariinisokeria miedompaa, minkä vuoksi se käy erinomaisesti niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Ruokosokerin pehmeä maku ja paahteisen ruskea väri ovat peräisin sokeriruo’on sisältämästä ruokomelassista.

Dansukkerin Reilun kaupan ruokosokeriperheeseen kuuluu neljä herkullista tuotetta. Ruokokidesokeri sopii vaalean kidesokerin tavoin monipuolisesti ruoanvalmistukseen, leivontaan, jälkiruokiin ja juomien makeuttamiseen.

Ruokopalasokeri on trendikäs kumppani kuumille juomille. Ruokotomusokeri tuo leivonnaisille ja jälkiruoille täyteläisen maun ja kuorrutteisiin kauniin, kullanruskean värin.

Koska tomusokeri liukenee nopeasti, se on erityisen kätevä kakkujen kuorrutteiden ja täytteiden valmistuksessa. Cane Syrup -ruokosokerisiirappi antaa ryhtiä marinadeille ja kastikkeille sekä aromikasta makua pata- ja uuniruokiin. Hennosti lakritsinen ruokosokerisiirappi sopii loistavasti myös leivontaan ja jälkiruokiin tai sellaisenaan esimerkiksi pannukakun tai jäätelön päälle.

Reilut manteli-rusinakeksit

24 kpl

4 dl Dansukker Ruokotomusokeria
200 g leivontamargariinia
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl (75 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl rusinoita
50 g kermakaramelleja (Omar tai irtokarkki fudge)

Pinnalle:
2 dl Dansukker Ruokotomusokeria
noin 1 ½ rkl espresso- tai kahvijuomaa
24–48 kokonaista kuorittua mantelia

Vatkaa ruokotomusokeri ja pehmeä margariini vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, rusinat ja silputut kermakaramellit ja lisää seos vaahtoon nopeasti sekoittaen. Annostele taikina kahdella ruokalusikalla leivinpaperoiduille pelleille, max. 9 kpl / pelti. Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita ruokotomusokerista ja kahvijuomasta kuorrutus ja annostele kuorrutus keksien päälle. Koristele uunissa tai paistinpannussa paahdetuilla manteleilla. Säilytä keksit kuivassa, ilmavassa paikassa.

Ananasmuffinit

12 kpl

3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 kananmunaa
150 g leivontamargariinia sulatettuna
½ dl kermaa tai kookosmaitoa
2 dl ananaskuutioita

Pinnalle:
Dansukker Ruokotomusokeria

Mittaa jauhot, mausteet ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita siirappi ja munat ja lisää seos, sulatettu rasva, kerma ja ananaskuutiot jauhojen joukkoon. Sekoita lastalla ja annostele taikina muffinipellin vuokiin tai paperimuffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä. Siivilöi ruokotomusokeri pinnalle.

Lisätietoa Reilun kaupan viikoista: www.reilukauppa.fi.

Teksti: MTV3

Kuvat: Lehtikuva ja Dansukker

Lue myös:

    Uusimmat