Sunnuntaina 4. lokakuuta vietetään kansallista korvapuustipäivää. Mehevä korvapuusti on suomalaisten suosikkileivonnainen. Arjan vinkeillä leivot parhaat puustit!
Varmaa alkuperää ei tunneta, mutta yleisesti sen uskotaan tulleen lahden takaa. Ruotsalainen kanelipulla – kanelbulle tai kanelsnäcka – on ilmestynyt kahvipöytiin joskus 1920-luvulla, kun ainesten saatavuus helpottui. Kierrepullan nimi tuli kotiloa muistuttavasta muodosta, Suomessa käytetty nimi korvapuusti on alkuperältään hämärän peitossa.
16 kpl
- Pullataikina:
- 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, pakaste)
- tai pullataikinaa (3 dl nestettä)
- Herkkupuustit:
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- ½ dl fariinisokeria tai sokeria
- 1 rkl kanelia
- Mantelipuustit:
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- ½ dl fariinisokeria tai sokeria
- 100 g mantelirouhetta
- Toscapuustit:
- noin 75 g Mantelikuorrutusseosta
- Hedelmäpuustit:
- noin 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
