Maisa Torppa palasi lähihoitajaksi – avautuu alan nurjasta puolesta: "Eilen hoitotyövuorosta kotiin palatessa itkin"

Julkkiskaunotar Maisa Torppa kertoo avoimesti elämästään MTV:n haastattelussa – tällaista on äitiys ja uusioperheen arki julkisuuden keskellä 13:12
Maisa Torppa MTV Uutisten erikoishaastattelussa – kertoo kuinka päätyi sattuman kautta lentoemännäksi

Maisa Torppa kertoo sosiaalisessa mediassa kaipaavansa ilmailualan hyvää työympäristöä.

Viime vuodesta asti lentoemäntänä työskennellyt Maisa Torppa joutui lomautetuksi koronapandemian takia ja palasi tämän vuoksi lauantaina 2. toukokuuta hetkeksi takaisin hoitotyöhön. Torpalla on myös lähihoitajan koulutus.

Tiistaina 5. toukokuuta Torppa julkaisi Instagram-tilillään päivityksen, jossa hän kertoi kuinka paluu hoitotyön pariin oli viikonlopun aikana sujunut. Torppa nosti päivityksessään vahvasti esille hoitotyön ja ilmailualan erot. Torpan mukaan kumpaakin alaa yhdistää selkeä hierarkia työyhteisössä, jolla varmistetaan turvallisuus töitä tehdessä. Tähän yhtäläisyydet kahden alan välillä Torpan mukaan kuitenkin loppuvat.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Huomasin jo lähihoitajaksi opiskeluaikana sen, kuinka huonosti osa lääkäreistä kohtelee hoitajia ja hoitohenkilökunnan keskinäinen dynamiikka on valitettavan useissa paikoissa todella huonoa. Ilmailussa tilanne on täysin päinvastainen. Lentäjät kohtelevat matkustamomiehistöä todella kunnioittavasti ja arvostavat matkustamomiehistön työpanosta, Torppa kirjoittaa.

Torpan mukaan lentäessä kaikki työyhteisön jäsenet pitävät työympäristöstä, kollegoistaan sekä yleisestä ilmapiiristä huolta. Hoitoalalla Torppa on kokenut tilanteen päinvastaisena. 

– Lentotyöstä tulen joka kerta hymyillen kotiin, kun taas eilen hoitotyövuorosta kotiin palatessa itkin, koska yhteishenki työpaikalla oli niin huono.

Hoitoalan tulisi Torpan mielestä ottaa mallia ilmailualasta ja kiinnittää huomiota siihen, että kaikkia työyhteistön jäseniä kohdellaan tasavertaisesti. 

– Työhyvinvointi on suoraan verrannollinen potilasturvallisuuteen ja lentokoneessa matkustajien turvallisuuteen. Asenne ja kunnioitus työkavereita kohtaan kuntoon jokaisella työpaikalla! Yhteen hiileen puhaltaminen tuo ne parhaat työtulokset. Kaipaan aivan älyttömästi takaisin mun omaan vakityöpaikkaan, Torppa toteaa kirjoituksensa loppupuolella. 

Torppa kertoi MTV Uutisille vappuviikolla aikovansa palata hoitotöihin saman viikon lauantaina.

– Hyvillä fiiliksillä olen palaamassa hetkeksi takaisin vanhoihin töihin. Tykkäsin hoitotyöstä, joten on mukava palautella niitä taitoja. 

Ensimmäisen kerran Torppa kertoi palaavansa takaisin hoitotyön pariin Vappu ja Marja Live -ohjelmassa vieraillessaan muutama viikko sitten. Tuolloin Marja Hintikka kysyi Torpalta onko hoitotyöhön palaamisen syynä korona, johon Torppa vastasi myöntävästi.

– Haluan kantaa oman, pienen korteni kekoon ja menen täksi aikaa hoivakotiin, hän vahvisti.

Lue myös:

    Uusimmat