Mainos

Maikkarin uutisankkuri tyrmistyi: Facebook-profiilini tekaistiin

MTV3 Uutisten uutisankkuri Maija Lehmusvirta raivostui ja pahastui, kun hän kuuli itseensä kohdistuneesta identiteettivarkaudesta.

Tuntematon henkilö esiintyy uutisankkuri Lehmusvirtana Facebookissa. Lehmusvirta itse ei ole liittynyt yhteisöpalveluun, eikä aio sinne mennäkään.

– Ystävällinen katsoja ilmoitti minulle asiasta. Tyrmistyin, kun kuulin asiasta. En ole halunnut liittyä Facebookiin, sillä haluan suojella yksityisyyttäni. Nyt joku muu on sen (liittymisen) kuitenkin tehnyt, Lehmusvirta toteaa.

Facebookissa oleva profiili näyttää Lehmusvirran mukaan aidolta, mutta henkilötiedoissa on vääriä tietoja.

– Profiilissa olevat kuvat ovat Maikkarin pressikuvia. Olen pyytänyt Facebookia sulkemaan profiilin, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut. Poliisikaan ei voi tehdä asialle mitään, sillä identiteettivarkaus sinällään ei ole Suomessa määritelty rikokseksi.

Hän harkitsee kuitenkin rikosilmoituksen jättämistä, jotta asia tulisi julkisuudessa esille, sillä myös useat muut henkilöt ovat joutuneet identiteettivarkauden uhriksi. Lehmusvirta pelkää sitä, mitä kaikkea hänen tekaistulla profiilillaan voidaan mahdollisesti tehdä.

– Tekaistulla profiililla on nyt yli 80 kaveria. Tähän mennessä en ole saanut tietooni, että profiililla olisi ehditty aiheuttaa harmia. Mutta en voi tietää, jos joku on lähettänyt profiiliin minulle tarkoitettuja viestejä tai jos profiilista on lähetetty viestejä muille henkilöille, Lehmusvirta toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.