Mainos

Mahtuu tunkeutumaan mökkiisi viisisenttisen kokoisesta aukosta – tiesitkö näitä faktoja hiiristä?

Kesä, ja mökkikausi parhaimmillaan! Jos mökin perukoilta löytyy pieniä papanoita, kyse voi olla hiirivieraasta. Foxnews.com listasi faktat kotihiiristä.

Hiiret eivät pidä juustosta

Älä usko piirrettyjä! Hiiret pitävät hedelmistä, siemenistä ja jyvistä; ne syövät kymmeniä kertoja päivässä, eivätkä ne ole nirsoja. Tarpeen vaatiessa hiiri voi nääntymistä ehkäistäkseen syödä oman häntänsä. Kotiihiri syö myös omaa ulostettaan, kuten lemmikkimarsut!

Hiiri mahtuu viisisenttisen kokoisesta aukosta

Hiiret voivat tunkeutua asuntoon tai mökkiin alle senttimetrin levyisestä aukosta. Jos esimerkiksi putkistoa ei ole tiivistetty kunnolla, hiiri voi livahtaa asuntoon putkea pitkin!

Hiiretkin merkkaavat reviiriään

Hiiren voi tavallisesti havaita ensimmäiseksi sen ulosteesta, jota eläin tiputtelee asuinpaikkaansa runsaasti. Virtsa on kuitenkin vielä hälyttävämpi merkki, sillä sen avulla hiiri merkitsee reviirinsä. Allergikolle ja astmaatikolle virtsa erityisen haitallista.

Yksi hiiriemo tuottaa jopa 140 poikasta vuodessa

Hiirinaaras voi saada 14 poikasta kerralla. Lisäksi se tekee jopa kymmenen pentuetta vuodessa! Jos mökissäsi siis vipeltelee "pari hiirtä", voit luottaa siihen, että niitä on pian enemmän.

Hiiren hampaat eivät koskaan lakkaa kasvamasta

Koska hiiren hampaat kasvavat aina, ne nakertelevat koko ajan. Hiiri voi löytää tiensä muovin, puun lastulevyt, jopa kumin läpi!

Kissat eivät auta hiiriongelmaan

Jos kissaa ruokitaan tarpeeksi, se ei välttämättä jaksa panna tikkua ristiin hiiren nähdessään. Kaikkia kissoja metsästäminen ei edes kiinnosta! Hiiri voi kyllä haistaa kissan läsnäolon, mutta jos se on tarpeeksi nälkäinen, se voi silti uskaltautua tiluksille.

Hiirilläkin on ilmeitä

Juuri kun luulit, että mökkiisi ängennyt hiiri on paholaisen sikiö, saat tietää sen inhimillisistä omaisisuuksista. Jos hiiri kokee kipua, se irvistää – kuten ihmisetkin! Hiiri osaa myös siristää silmiään.

Entä osaatko ajaa pois mökiltäsi turvallisesti?

0:32

1:52

Lähde: Foxnews.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.