Maalien hinnat nousseet neljänneksen

Rakennusmateriaalien hankintahinnat ovat vuoden aikana nousseet keskimäärin 3-4 prosenttia. Hintakehitys vaihtelee kuitenkin huomattavasti tuoteryhmittäin, ilmenee Rakennusteollisuuden Keskusliiton materiaalihintoja seuraavan työryhmän raportista.

Kaikkein reippaimmin eli vuoden sisällä peräti neljänneksen ovat nousseet maalien ja styroksin hinnat. LVI-tarvikkeista eniten - lähes viidenneksen - ovat kohonneet metalli- ja kupariputkien hinnat. Kymmenisen prosenttia ovat puolestaan kallistuneet mm. naulat ja sähkötarvikkeet.

Puutavaran hankintahinnat ovat kohonneet keskimäärin muutaman prosentin. Hintahaitari on kuitenkin lavea eri tuotteiden kesken. Kakkosnelonen ja sahatut lankut ovat kallistuneet kymmenisen prosenttia, kun taas esimerkiksi muottivaneri, lastulevy ja puukuitulevy ovat vuodessa jopa hieman halventuneet.

Seinä- ja lattialaattojen hinnat ovat pysyneet kutakuinkin ennallaan. Myöskään villojen hinnoissa ei ole tapahtunut sanottavia muutoksia. Julkisivutiilienkin hinnat ovat pitkään polkeneet paikallaan, mutta myös niissä alkaa vähitellen ilmetä nousupaineita, rakentajien materiaalihintaraportissa ennustetaan. Tätä enteilee osaltaan mm. se, että alihankintana teetettyjen julkisivumuurausten kustannukset ovat nousseet vuoden sisällä kymmenisen prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja