Miltä kuulostaisi illallinen pilkkopimeässä ilman minkäänlaista tietoa siitä, minkälaisia ruokia eteesi kannetaan syötäväksi?
Maailmankuulu pimeässä illallistamisen konsepti on nyt tulossa Suomeen. Konseptin toteuttajana on ElämysLahjat yhteistyössä helsinkiläisravintola Cantina Westin kanssa.
Aistit terästyvät
Pimeässä ruokailun tarkoitus on vahvistaa makuaistimuksia. Lisäjännitystä ruokailukokemukseen tuo asiakkaalle yllätyksenä tarjoiltu menu. Illallisen aikana joutuu siis arvailemaan, mitä kaikkea suuhunsa pistää. Kuulostaa ehkä helpolta, mutta sitä se ei ole edes ravintola-alan ammattilaiselle.
– Vaikka itse tiesin etukäteen mitä olimme syömässä, kokemus ylläti minut. En ollutkaan yhtäkkiä varma, mitä komponentteja lautasella oli. Olin myös yllättynyt, miten hyvin homma toimi viinien kanssa. Juomaan reagoi ihan eri tavalla, kun sitä ei nähnyt. Ensin hapuili käsillään lasia pöydältä ja kun sitä toi lähemmäksi suuta, alkoi hajuaisti vaistomaisesti aktivoitua, kuvailee Cantina Westin ravintolatoimenjohtaja Antti Halttunen ensimmäistä kokemustaan.
Minkälaisia tuntemuksia pilkkopimeässä syöminen sitten herättää?
– Kyllä siinä tunneskaalat vaihtelevat aina ahdistuneisuudesta yllättyneisyyteen. Tulee mietittyä vähän vakavempiakin asioita, kuten millaista on olla sokea.

