Mainos

Maailman sää: Olympialaisissa sadekuuroja, tuhoisa taifuuni etenee Filippiineiltä kohti Taiwania

Lontoon olympialaiset jatkuvat sadekuuroissa. Voimakas taifuuni on puolestaan aiheuttanut pahoja tulvia Filippiineillä ja vaatinut jo ainakin kahdeksan kuolonuhria. Taifuuni lähestyy nyt Taiwania.

Lontoon olympialaiset jatkuvat epävakaisessa säässä. Sadekuuroja saadaan myös lähipäivinä. Lämpötilat ovat yli 20 asteessa.

– Matalapaine, joka aiheuttaa epävakaisen sään, ei osoita väistymisen merkkejä, sanoo MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Suomalaisista olympialaisissa kilpailevat tänään muun muassa purjehtijat Sari Multala, Lauri Lehtinen, Kalle Bask, Mattias Lindfors, Tapio Nirkko sekä Silja Lehtisen venekunta. Purjehdukset käydään Weymouthissa Britannian etelärannikolla. Lontoossa Jarkko Niemisen vastustajana tenniskentällä on tänään brittiläinen Andy Murray.

Taifuunista rajuja tulvia Filippiineillä

Filippiineillä ainakin kahdeksan ihmistä on jo menehtynyt Saola-taifuunin lähestyessä rannikkoa. Kolmatta päivää jatkuneet rankat sateet ovat aiheuttaneet muun muassa pahoja tulvia. Myrskyn tieltä on evakuoitu jo 145 000 ihmistä. Yli kaksi miljoonaa kotia on ilman sähköä.

Taifuuni etenee hitaasti luoteeseen. Reitin ennustetaan kulkevan Taiwanin pohjoispuolelta torstaipäivän aikana. Taiwanissa on odotettavissa rankkoja sateita ja tulvia sekä maanvyörymiä. Sen jälkeen taifuunin ennustettu reitti kulkee kohti Kiinan rannikkoa.

Tyynellä valtamerellä on liikkeellä myös nopeasti etenevä toinen trooppinen myrsky Damrey, joka suuntaa Japanin eteläpuolelle.

(MTV3 - STT- AFP)

Katso maailman sää:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.