Maailman parhaat laihdutusniksit – tässäkö suomalaisten salaisuus?

Terveyslehti Health listasi parhaat laihdutusniksit maailmalta. Katso, miten thaimaalaiset laihtuvat ja mikä on amerikkalaislehden mukaan suomalaisten hoikan vyötärön salaisuus!

Amerikkalaisen terveyslehden listalta löytyy eri maiden parhaita niksejä kevyempään elämään. Osa neuvoista lienee monelle tuttuja, mutta osaatko arvata, mikä on lehden mukaan suomalaisten salaisuus onnistuneeseen dieettiin?

1. Thaimaa – potkua chilistä

Thaimaalainen ruoka on tunnettu tulisuudestaan ja se onkin eittämättä maan paras laihdutusniksi. Tuliset chilit nopeuttavat aineenvaihduntaa ja ruoan tulisuus saa ihmisen myös syömään hitaammin. Suomalaistenkin siis kannattaisi lisätä ruokiinsa hieman potkua, jottei ruokaa tulisi ahmittua liian nopeasti.

2. Englanti – pienemmät annoskoot

Ison-Britannian McDonald’seissa ei ole enää jättiannosvaihtoehtoka, joten annoskokoja ei voi saada pyytämälläkään liian suurina. Kuka oikeasti edes jaksaa syödä tuplatriplajuustohampurilaisia ja juoda kahden litran limumukillisia? Eivät ainakaan britit, jotka haluavat nykyään syödä annoksensa pieninä

3. Brasilia – riisiä ja papuja joka aterialla

Brasilialaiset eivät pysy hyvässä kunnossa ainoastaan ketkuttelemalla peppujaan karnevaaleissa. Paikallinen salaisuus on nimittäin syödä jokaisella aterialla hieman papuja ja riisiä. Tutkimusten mukaan säännöllinen papujen ja riisin syönti vähentää ylipainon riskiä 14 prosentilla.

4. Puola – syö kotona ulkona syömisen sijaan

Puolalaiset käyttävät vain noin 5 prosenttia perheen budjetista ulkona syömiseen, kun esimerkiksi Amerikassa rahaa uppoaa jopa 37 prosenttia ravintoloihin ja pikaruokaloihin.

Kotona useammin syömällä säästät sekä rahaa ja vältyt ekstrakiloilta. Ravintolaruoka sisältää paljon rasvaa! Ruoka-aktivisti Michael Pollanin mukaan juurikin ruoanlaiton loppuminen kotioloissa on tehnyt meistä lihavia.

5. Saksa – syö aamupalasi!

Jopa 75 prosenttia saksalaisista syö aamupalan päivittäin. Saksalaiseen aamupalaan kuuluu hedelmät, täysjyvämurot ja leivät. Monet tutkimukset ovat osoittaneet monipuolisen aamupalan syönnistä olevan hyötyä painonhallinnassa.

6. Hollanti – vaihda kaasupoljin pyörän polkimiin

Hollannissa on noin 16,5 miljoonaa asukasta, mutta jopa 18 miljoonaa polkupyörää. Yli 54 prosenttia pyöränomistajista myös käyttää polkupyörää päivittäin. Suomessa polkupyöräily on hieman haastavaa lumipyryssä 30 asteen pakkasessa, mutta keväisin, kesäisin ja syksyisin kannattaa suosia pyöräilyhyötyliikuntaa.

7. Venäjä – kasvata omat ruokasi

Venäläiset viihtyvät kesäisin kesämökeillä ja kasvattavat siellä omissa puutarhoissaan vihanneksia ja perunaa. Maassa on hankala kasvattaa mitään, mikä olisi kovin lihottavaa.

8. Malesia – käytä kurkumaa

Kurkuma, curryruokien tärkein mauste kasvaa Malesian viidakoissa. Kurkuman sisältämän kurkumiinin on tutkimuksissa osoitettu olevan rasvanpolton ihmeaine.

9. Ranska – syö ja nauti seurastasi

Ranskalaiset syövät mielellään yhdessä ja myös juttelevat paljon pöydän ääressä. Illallinen on ranskalaiselle perheelle tapahtuma ja siitä nautiskellaan mahdollisimman pitkään.

10. Unkari – säilö vihannekset etikkaan

Unkarissa monet kasvikset, kuten kurkut, paprika, kaali ja tomaatit nautiskellaan mielellään etikkaliemessä säilöttyinä. Etikan sanotaankin auttavan laskemaan verenpainetta ja hidastamaan rasvan muodostumista kehoon.

11. Etelä-Afrikka – juo teetä!

Etelä-Afrikassa nautiskellaan rooibos-teetä, joka on luonnollisesti makeaa, toisin kuin vihreä tee. Vaihda siis päivittäinen kupillisesi frappuccinoa rooibos-teehen ja vältyt tuhansilta kaloreilta kuussa.

12. Japani – ota päiväunet

Monet japanilaiset ottavat päivittäin 20-30 minuutin pikanokoset. Unenpuute lisääkin riskiä naposteluun ja ylipainoon, joten pienet päiväunet voisivat olla Suomenkin kiireisessä kulttuurissa joskus paikallaan.

13. Meksiko – syö eniten keskipäivällä

Meksikossa päivän suurinta ateriaa ei nautita illalla, niin kuin useassa muussa kulttuurissa. Meksikolaiset syövät ison aterian 2-4 aikaan iltapäivällä. Kun syöt siihen aikaan suuren annoksen, et tarvitse enää sen kummempaa iltapalaa. Aamulla heräät nälkäisenä ja voit syödä kunnon aamiaisen, joka pitää painosi kurissa!

14. Suomi – sauvakävele!

Health.comin mukaan sauvakävely on yksi suomalaisten lempi-ulkourheilulajeista ja samalla myös loistava tapa pysyä timmissä kunnossa. Se ei ole sivuston mukaan yhtä eksoottista, miltä se kuulostaa. Tarvitaan vain sauvat ja sen jälkeen reipas liike joka puolella kehoa. Dallasin Cooper-instituutin tutkimuksen mukaan sauvakävelyn avulla kävelyn kalorikulutus tehostuu noin 20 prosenttia. Sauvat siis esiin ja kävelemään!

Lähde: Health.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat