Maahanmuuttovirasto lisää turvapaikanhakijoiden opastusta – Kempele nopeutti aikatauluja

Maahanmuuttovirasto lisää turvapaikanhakijoiden koulutusta entisestään. Turvapaikanhakijoita perehdytetään etenkin käyttäytymistapoihin. Myös muita koulutuksia aiotaan lisätä, kertoo tulosalueen johtaja Olli Snellman Maahanmuuttovirastosta.

– Käyttäytymissääntöihin on kiinnitetty aikaisemmin jo paljon huomiota. Meidän pitää parantaa, että viesti menee paremmin läpi. Vastaanottokeskuksissa ja niiden ulkopuolella pitää käyttäytyä hyvin ja ilman häiriöitä.

Turvapaikanhakijat saavat vastaanottokeskukseen saapuessaan suuren infopaketin, jossa käydään läpi perussääntöjä Suomen yhteiskunnasta. Lisäksi heidän kanssaan käydään läpi koulutusmateriaalia seksuaalisuudesta, terveydestä, tasa-arvosta, taloudesta ja ruuasta. Monikielistä koulutusmateriaalia on ollut koostamassa monta järjestöä, ja oppi annetaan kaikissa vastaanottokeskuksissa samojen ohjeiden mukaan. Snellman pitää olemassa olevaa oppimateriaalia erittäin laadukkaana.

Silti turvapaikanhakijoiden oppimateriaalin, videoiden ja koulutuksen määrää on päätetty lisätä. Tämä päätös tehtiin ennen Kempeleessä ilmennyttä raiskausepäilyä, mutta nyt toimitaan nopeutetulla aikataululla.

– Tällaisten asioiden paino-arvo on ollut korkea jo aikaisemminkin, mutta ehkä nyt se kirkastui entisestään.

Maahanmuuttovirastosta muistutetaan kuitenkin, että hyvästä neuvonnasta huolimatta joukosta voi aina löytyä joku, joka ei välitä säännöistä.

– Sisällön antamisessa ja koulutuksessa ei ole mielestäni epäonnistuttu. Pyrimme vielä parantamaan entisestään, Snellman lopettaa.Maahanmuuttovirasto lisää turvapaikanhakijoiden koulutusta entisestään. Turvapaikanhakijoita perehdytetään etenkin käyttäytymistapoihin.

Turvapaikanhakijoiden oppimateriaalin, videoiden ja koulutuksen määrää oli päätetty lisätä jo ennen Kempeleessä tutkittavana olevaa raiskausepäilyä, mutta nyt toimitaan nopeutetulla aikataululla.

Maahanmuuttovirastosta muistutetaan kuitenkin, että hyvästä neuvonnasta huolimatta joukosta voi aina löytyä joku, joka ei välitä säännöistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja