Maa-artisokkakeitto 11.12.2000

Toimittaja Ari Malmberg
1 l kasvislientä
2 jauhoista perunaa
1 sipuli
500 g maa-artisokkia
1 dl kasvisrasvakermaa
suolaa ja pippuria
kuivattua basilikaa
pinnalle hienonnettua persiljaa

1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa.
2. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli ja lisää ne kasvisliemeen.
3. Kuori maa-artisokat ja laita ne heti kiehumaan, sillä ne tummuvat nopeasti.
4. Keitä viimeisen artisokan jälkeen noin 15 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai sosemyllyssä.
6. Lisää kasvisrasvakerma ja mausta keitto basilikalla, suolalla ja pippurilla.
7. Lisää lopuksi pinnalle hienonnettua persiljaa.
8. Tarjoa maa-artisokkakeittoa tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat