Luvassa kilpailua ja kukkoilua! Jarkko Ahola ja Waltteri Torikka yhteiskeikalle

Hevimies Jarkko Aholan mukaan hänen ja Waltteri Torikan joulukuun yhteiskeikka tulee olemaan viihtyisä. Lavalla nähdään ehkä myös pientä kukkoilua. 

Karismaattiset solistit, hevimies Jarkko Ahola, 39, ja oopperalaulaja Waltteri Torikka, 33, löivät hynttyyt yhteen ja esiintyvät yhteiskeikalla Hartwall Arenalla 3. joulukuuta. Luvassa on hevimiehen mukaan viihtyisä esitys, joka saattaa pitää sisällään pienimuotoista kukkoilua miesten välillä.

– Meillä on luonnostaan pienimuotoista kukkoilua, mutta hyvässä hengessä! Ahola paljastaa.

– Motivaattorina on sellainen pienimuotoinen kilpailuvietti, hevimies perustelee.

Konsertti on Aholan mukaan viihteellinen kokonaisuus, jossa molempien artistien lauluosuuksissa kuullaan oopperaelementtejä.

– Jos tulee jotain tiukempaa oopperaa, Waltteri tietysti hoitaa sen, Ahola jatkaa.

– Minä tuon sellaista rock-särmää mukaan keikkaan, hevimies täydentää.

Valinnanvaraa löytyy

Aholan mukaan yhteiskeikan suunnittelussa kaksikon vahvuus on heidän laaja biisivalikoimansa. Miehillä on varaa, mistä valita.

– Niinkuin Waltteri yhdessä haastattelussa aikaisemmin kertoikin, meidän ongelmamme tulee olemaan se, että emme saa kaikkia parhaita palojamme mahtumaan kahteen tuntiin, tähti naurahtaa.

Vaikka laulajina parivaljakko tulee kahdesta täysin eri maailmasta, Aholan mukaan heidän kuulijakuntansa on melko samanlainen. Hevimies on sitä mieltä, että molempien uran kannalta yhteiskeikka tulee juuri sopivaan kohtaan. 

– Pohdimme, miksi emme löisi hynttyitämme yhteen ja menisi samalle keikalle. Kaksinhan on aina kaunihimpi!

Molemmille joulukuun keikka tulee olemaan tähän mennessä uran suurin.

Tuttuja Tähdet, tähdet -ohjelmasta

Torikka ja Ahola ovat esiintyneet samalla lavalla ennenkin. Pari tutustui aikoinaan Tähdet, tähdet -ohjelman toisella tuotantokaudella vuonna 2015. Kilpailussa Torikka vei voiton ja Ahola sijoittui kolmanneksi.

Hevimies kehottaa uuden kauden artisteja lähtemään kilpailuun mukaan avoimin mielin. 

– Olit sitten kuka tahansa, joudut heittäytymään ja laulamaan sellaisiakin kappaleita, mitä et haluaisi. Siellä joutuu tosiaankin haastamaan itsensä ja oman asenteensa. Se on kasvattavaa puuhaa, Ahola lupaa.

– Suosittelen ohjelmaa kaikille, jotka haluavat saada pikakokemusta eri genreistä ja tv-esiintymisestä. Suosittelen sitä oikeastaan kaikille, jotka haluavat alalle, hevimies jatkaa.

Ahola tuli aikoinaan tunnetuksi Teräsbetonin laulajana. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Ave Maria - Joulun klassikot julkaistiin vuonna 2012. Rock-tenorin tuorein Romanssi-albumi puolestaan julkaistiin vuonna 2016. Se kiri virallisen albumilistan toiselle sijalle. Torstaina 24. elokuuta 40-vuotta täyttävä muusikko juhlii syntymäpäiväänsä 26. elokuuta juhlakeikalla.

Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Hänen debyyttialbuminsa Sydän (2015) oli suurmenestys: se myi platinaa, yli 30 000 kappaletta, ja oli viime joulun myydyin albumi heti Adelen jälkeen.

Kaksikon yhteiskeikka nähdään 3. joulukuuta 2017 Hartwall Arenalla. 

Lue myös:

    Uusimmat