Lupa heltisi: Googlen sisaryhtiö aloittamassa robottiautojen testaamisen yleisillä teillä ilman testikuljettajaa

Googlen sisaryhtiö Waymo on ensimmäinen yhtiö, joka saa aloittaa robottiautojen testaamisen julkisilla teillä Kaliforniassa ilman testikuljettajaa. Kalifornian tietliikenneviranomainen on antanut testausluvat 40 autolle ja ne saavat ajaa päivisin sekä öisin teillä, joissa nopeusrajoitus on maksimissaan 65 mailia tunnissa eli noin 103 kilometriä tunnissa. Asiasta uutisoi San Francisco Chronicle.

Waymon robottiautot saavat liikennöidä Piilaakson läheisyydessä Santa Claran piirikunnan alueella Mountain View’ssä, Palo Altossa, Los Altoksessa ja Sunnyvalessa. Waymon on tarkoitus laajentaa toiminta-aluetta tulevaisuudessa.

Aiemmin robottiautojen testaamiseen Kaliforniassa on vaadittu ihminen kuskin paikalla hätätilanteita varten, mutta keväällä tieliikenneviranomainen aloitti lupien jakelun myös ilman ihmistä kuljettajan paikalla.

Waymon on tarkoitus aloittaa samanlainen testiohjelma Santa Clarassa kuin Phoenixissa. Siellä Waymo tarjoaa kyytejä 400 kotitaloudella eri tilanteissa. Early rider -ohjelmaan voi sopivalla alueella asuva henkilö ilmoittautua. Waymo ei ole vielä kertonut, milloin ohjelma laajenee uudelle alueelle.

Lue myös:

    Uusimmat