Suomessa vietetään ensimmäisiä valtakunnallisia luomuviikkoja lokakuun 2. -15. päivä. Viikot näkyvät ja kuuluvat mainoksina ja tietysti maistuvat luomuruokana, jota esitellään ja tarjoillaan useissa kauppaketjuissa ja suurkeittiöissä ympäri maata. Lokakuun puolivälissä 14 suomalaisella luomutilalla pidetään ovet avoinna, jotta kaikki kiinnostuneet voivat käydä katsomassa, millaista on aito luomutuotanto. Teemaviikkojen tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle suomalaiskuluttajalle mahdollisuus tutustua luomuun. Koko kaksiviikkoista tapahtumaa koordinoi Finfood Luomu.
Luomun tilanne Suomessa on tällä hetkellä hyvä, sillä yhä useammat ihmiset kokeilevat ja käyttävät luomutuotteita. Myös Ruotsissa äskettäin järjestetyillä ruokamessuilla luomu esiintyi selkeänä trendinä kaikissa tuoteryhmissä.
Mikä on luomu?
Luomutilalla hoidetaan maata käyttäen ainoastaan eloperäisiä lannoitteita ja biologista kasvinsuojelua. Kotieläimiä puolestaan kohdellaan lajinmukaisesti ja sairaudet pyritään ennakoimaan. Elintarvikkeet taas ovat luomua vain jos raaka-aineesta vähintään 95 % on luonnonmukaisesti tuotettua.
Luomu perustuu kansainvälisiin sääntöihin. Tuottajat, valmistajat ja pakkaajat kuuluvat tuotannon valvontajärjestelmään. Tarkastuksia tehdään vähintään kerran vuodessa.

