Lumileikkejä pihalla: Näin paljon lumikenkäily kuluttaa kaloreita!

Nyt sitä tulee vihdoin taivaan täydeltä ja koko maahan – lunta! Ota kaikki ilo irti lumisista maisemista ja lähde liikkumaan joko yksin tai koko perheen kanssa.

Lunta on vihdoin koko maassa ja nyt sitä tuleekin oikein taivaan täydeltä, joten voisiko olla parempaa hetkeä nauttia siitä täysin siemauksin?

Kokosimme yhteen parhaat vinkit lumisiin päiviin, olit sitten yksin tai isommalla porukalla.

Perinteiset lajit houkuttavat

Lähtekää hiihtoretkelle tai viettäkää kokonainen päivä luisteluradalla. Varaa mukaan lämmintä keittoa tai kaakaota termospulloon ja pakkaa eväsleivät koriin – muistat kai itsekin vielä, miten hyvältä lämmin ruoka maistui lapsuudessa kylmänä talvipäivänä?

Monet lapset eivät enää hallitse perinteisiä talvilajeja, joten siksikin niitä on hyvä harrastaa koko perheen voimin.

Muista myös lumisota, jota voi harrastaa missä ja milloin vain.

Tehot irti lumesta

Kävely on hyödyllistä liikuntaa, mutta lumessa tarpominen se vasta tehokasta onkin. Tiesitkö, että lumikenkäily kuluttaa noin 360 kaloria tunnissa, kun tavallinen reippailu vie vain noin 250 kaloria tunnissa? Lisäksi saat hien pintaan paremmin, mikä tarkoittaa sitä, että sykkeesikin nousee tehokkaasti.

Myös lumitöitä kannattaa harrastaa, sillä polttaa enemmän kaloreita kuin tehokas salikäynti ja lähes yhtä paljon kuin todellisena kalorinpolttotuntina pidetty spinning.

Pihaleikit kunniaan!

Muistatko vielä peilin tai polttopallon? Ne taipuvat loistavasti myös talvileikkeihin ja saat taatusti hyvää liikuntaa.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat