Mainos

Luksusautot häikäisevät Geneven autonäyttelyssä

Kuin taideteos ikään, italialaisen autonvalmistajan Lamborghinin superauto Veneno on paljastettu Geneven autonäyttelyssä.

Suojakankaan alta kuoriutui hopeanharmaa luksusauto, nopein koskaan rakennettu Lamborghini. Sen huippunopeus on 355 kilometriä tunnissa.

Venenon erikoisuus on sen hiilikuiturakenne. Materiaalinsa takia auto on mahdollisimman kevyt ja kiihtyy nopeasti.

Venenoja on valmistettu vain kolme kappaletta. Ne on kaikki myyty etukäteen, 3 miljoonaa euroa kappaleelta.

Puolet halvempi on ruotsalaisen autonvalmistajan Koenigseggin Agera S Hundra.

Nimensä mukaisesti se on yrityksen sadas auto, ja mallia on valmistettu vain yksi kappale. Juhlan kunniaksi Hundraa komistavat 24 karaatin lehtikultaiset koristeet.

Hundrakin on jo löytänyt omistajan 1,2 miljoonan euron hintaan.

Edellisten rinnalla Rolls Royce tuntuu lähes halpisautolta. Genevessä on esitelty Rolls Royce Wraith, jonka valmistuksessa on panostettu erityisesti ajomukavuuteen. Tarkoitus on miellyttää asiakkaita, jotka ajavat itse, sen sijaan että käyttäisivät autonkuljettajaa.

Valmistajan mukaan Wraith on yrityksen historian nopein auto. Hintaa sillä on 230 000 euroa.

Luksusautojen markkinoilla Rollsin kanssa samassa sarjassa kilpailee Bentley. Genevessä kameroiden eteen tuotiin New Flying Spur – päivitetty versio Flying Spur -klassikosta.

Tämäkin auto on valmistajansa mukaan kaikkien aikojen nopein Bentley. Auto on tulossa myyntiin ensi kesänä, ja sen hinnan arvellaan asettuvan 100 000 euron tienoille.

Geneven autonäyttely avautuu yleisölle huomenna. Luksus-öky-autojen lisäksi siellä esitellään myös tavallisempia ajoneuvoja.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.