Lukiossa kiusattu poika sai yllättävän viestin kiusaajaltaan kahdeksan vuotta myöhemmin: "Ihmiset tosiaan voivat muuttua"

7:29
Videolla Jari Sinkkonen kertoo, mitä pitää tehdä, jos oma lapsi on kiusaaja tai häntä kiusataan?

Mina Gergesiä, 24, kiusattiin lukiossa. Kahdeksan vuotta myöhemmin yksi kiusaajista lähetti hänelle viestin ja pyysi anteeksi tekojaan. Mina julkaisi kuvan viestistä sosiaalisessa mediassa ja toivoo sen saavan muutkin kiusaajat tekemään samoin.

Koulu voi olla vaikeaa aikaa. Kun teini-ikäisten hormonit hyrräävät täysillä ja kaikki ovat ryhmäytyneet kuppikuntiin, ihmiset saattavat sanoja kamaliakin asioita.

Myöhemmällä iällä saattaakin iskeä katumus siitä, mitä tuli joskus tehtyä ja sanottua. Moni myös muistaa nuorempana kuullut tylyt kommentit vielä vuosienkin päästä.

"Halusin vain pyytää anteeksi"

Eräs poika oli kiusannut kanadalaista Mina Gergesiä koulussa koko lukion ajan. Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin kyseinen kiusaaja lähetti Minalle viestin, jossa hän pyysi anteeksi vuosien takaista käytöstään.

– Hei kaveri. Halusin vain pyytää anteeksi kaikkea sitä kuraa, mitä sanoin sinulle tai kerroin sinusta muille lukiossa. Se painaa mieltäni hirveästi. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.

24-vuotias Mina asuu Kanadan Torontossa. Hän syntyi Egyptissä ja kasvoi Abu Dhabissa Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, kertoo Metro.

"Koulunkäynti oli rankkaa"

Kun Mina oli 12-vuotias, hänen perheensä muutti Kanadaan ja hän meni kouluun uudella paikkakunnalla. Koska hän näytti erilaiselta kuin muut lapset, hänestä tuli pian kiusattu.

– Koulunkäynti Kanadassa oli todella rankkaa. Oli haastavaa totutella uuteen kulttuuriin ja minua kiusattiin todella paljon aksenttini, painoni ja kimeän ääneni takia sekä siksi, että olin kiinnostunut taiteesta ja näyttelemisestä, hän kertoo Metrolle.

– Kaiken lisäksi yritin samalla tulla sinuiksi sen asian kanssa, että olen homo ja yritti kovasti yrittää rakastaa itseäni siitä huolimatta, että Lähi-idän kulttuuri on homovastainen. Pelkäsin kovasti, mitä tapahtuisi, jos vanhempani saisivat tietää.

Minasta tuntui todella yksinäiseltä, kun hänellä ei ollut ketään, jonka kanssa puhua. Tilannetta ei tehnyt yhtään helpommaksi se, että häntä haukuttiin hänen naisellisuutensa takia. Häntä nimiteltiin ”hintiksi”.

– Tuo poikajoukko teki muun muassa pilaa naisellisista eleistäni, haukkuivat minua homoksi ja juoruilivat ympäriinsä seksuaalisuudestani. He matkivat ääntäni, kun vastasivat tunnilla opettajan kysymyksiin, Mina kertoo.

Kiusaajan viesti yllätti

Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin Mina on päässyt eteenpäin kouluaikojen kokemuksistaan. Hän suhtautuu itseensä myönteisesti ja on seksuaalivähemmistöjen puolestapuhuja. Hän on ylpeä itsestään.

Hän yllättyikin kovasti, kun sai viestin.

– Kun sain viestin, menin ensin shokkiin. Lukiostahan oli jo lähes kahdeksan vuotta, hän kertoo.

– Se toi mukanaan paljon niitä tunteita, joita koin lukiossa, kun yritin kuulua joukkoon ja jouduin kiusatuksi sen takia, millainen olen. Tunsin itseni yksinäiseksi, kun ei ollut ketään kenen kanssa puhua. Se toi mieleeni myös pitkän matkan, joka minun piti kulkea koulun jälkeen, jotta oppisin rakastamaan itseäni siitä huolimatta, mitä kiusaajat olivat sanoneet minusta ja mitä kulttuurissani ajatellaan homoudesta.

"Ymmärsin, että ihmiset tosiaan voivat muuttua"

Mina oli myös iloinen viestistä. Hänestä oli hienoa nähdä, että häntä ennen julmasti haukkunut ja kohdellut ihminen oli ajan myötä oppinut empaattisemmaksi.

– Tajusin, miten vaikeaa hänelle oli tunnustaa kaikki ilkeät asiat, joita hän oli sanonut tai tehnyt. Ymmärsin, että ihmiset tosiaan voivat muuttua kiltimmiksi ja huomata, että sanat satuttavat ihmisiä. Virheistä on oikeasti mahdollista oppia ja niitä voi pyytää anteeksi. Tämä oli minulle ihmeellinen hetki.

Julkaisi viestin Twitterissä

Mina jakoi kuvan viestistä sosiaalisessa mediassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kouluaikojen kiusaajani pisti minulle juuri viestiä ja pyysi anteeksi. Jos ihan suoraan sanon, tämä on juuri sellaista energiaa, jota tarvitsen vuonna 2019! Mina kirjoitti kuvan yhteyteen.

Moni liikuttui eleestä ja kommentoi, miten paljon heille merkitsisi, jos joku heidän kiusaajistaan tekisi samoin.

– Kunpa kaikki kiusaajat välittäisivät niistä pitkän aikavälin vaikutuksista, joita heidän käytöksensä aiheuttaa, mietti nimimerkki "JoshuaJace121".

– Minulle on käynyt näin muutamia kertoja. On todella tärkeää antaa anteeksi ja arvostaa sitä, että ihmiset kasvavat ja kehittyvät ja haluavat tehdä parannuksen, totesi nimimerkki "davidgodfrey00".

Kiusaaja kiitti anteeksiannosta

Kun Mina oli lukenut twiittiin tulleet vastaukset, hän vastasi kiusaajalleen. Siitä alkoi kaksikon välinen keskustelu.

– Kiitin häntä ja kysyin, miten koko asia tuli hänen mieleen näin pitkän ajan jälkeen. Hän kertoi, että se oli painanut hänen omatuntoaan jo jonkin aikaa. Hän toivoo, että olisi pyytänyt anteeksi jo aiemmin ja vaikka hän ei pysty perumaan tekojaan tai niiden vaikutusta minuun, hän toivoo, että anteeksipyyntö auttaa minua toipumaan.

Mies kirjoitti myös olevansa kiitollinen siitä, että Mina oli hyväksynyt hänen anteeksipyyntönsä näin pitkän ajan jälkeen. Hän sanoi olevansa valmis keskustelemaan enemmän, jos Minasta tuntuisi siltä.

Kiusaajan teko todellakin auttoi Minaa toipumaan kokemuksistaan. Hän toivoo, että muutkin toimisivat samoin.

– Annoin hänelle anteeksi nähtyäni tuon viestin, hän kertoo.

– Minulle tulee hyvin nostalginen olo, kun mietin kaikkea nuorempana kokemaani tuskaa ja yksinäisyyttä ja nyt tämän viestin parantavaa voimaa.

Mina uskoo, että moni seksuaalivähemmistöön kuuluva kokee samanlaista kiusaamista kuin hän aikoinaan. Hän toivookin, että tämä anteeksipyyntö näyttää, että ihmiset voivat oikeasti kehittyä ja pyytää anteeksi virheitään.

– Toivon myös, että tämä lähettää viestiä LGBT-nuorille. Ajan myötä kaikki muuttuu kyllä paremmaksi ja he voivat siltikin kukoistaa huolimatta siitä, mitä joutuisivat lukiossa kokemaan.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja