Mainos

Lukiolaistyttö joutui puhutteluun, koska ei käyttänyt rintaliivejä – tässä on hänen vastauksensa

Lukiolaistyttö ei hyväksynyt saamaansa kohtelua.

Montanalainen lukiolaistyttö Kaitlyn Juvik sai huomautuksen rintaliivien käyttämättä jättämisestä. Koulun mukaan Juvik rikkoi pukeutumiskoodia.

Juvik ei katsonut puhuttelua hyvällä, vaan antoi vastalauseensa kuulua – ja kovaa. Hän järjesti nimittäin No Bra No Problem (suom. Ei rintaliivejä, ei ongelmaa) -nimisen protestin.

"Tästä ei näe läpi"

Koulun mukaan Juvik kiinnitti muiden oppilaiden huomiota liikaa itseensä, koska ei pitänyt rintamustaan kurissa. Huolimatta erittäin löysän mallisesta paidastaan Juvik lähetettiin rehtorin huoneeseen, jossa häntä pyydettiin pukeutumaan soveliaammin.

Juvik julkaisi Facebookissa kuvan kiistellystä paidastaan. Päivityksessään Juvik kirjoitti: "Jos joku on utelias, niin TÄMÄ on se paita, joka oli ylläni, kun jouduin puhutteluun. Tästä ei näe läpi, se ei ole sopimaton! Etkä pysty mitenkään näkemään, ettei minulla ole rintaliivejä, ellet katso hyvin tarkkaan. Ylläni ei todellakaan ollut mitään pukukoodia rikkovaa!"

Tyttö joutui kuitenkin lopulta poistamaan päivityksensä asiattomien kommenttien vuoksi.

Helena High Schoolin rehtori kieltäytyi kertomasta tarkemmin, mikä tarkkaan ottaen oli Juvikin rike, mutta suostui kommentoimaan KRTV:lle tämän verran: "En aio tarkastaa oppilaan alusvaatteita. Me pyydämme heitä pukeutumaan soveliaasti ja jos meistä tuntuu, että pukeutuminen on sopimatonta, olipa kyseessä poika tai tyttö, me pyydämme heitä pukeutumaan peittävämmin."

Juvik ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan kehitti Facebook-tapahtuman nimeltä No Bra No Problem pyytäen oppilastovereitaan antamaan rintojensa roikkua vapaina yhteenkuuluvuuden nimissä.

Oppilaat kerääntyivätkin koulun pihalle rintaliiveittä. Tapahtumassa Juvik selitti näkemystään tarkemmin, ja kuulutti rintaliivien olevan epämukavia.

– Se, että minulle sanottiin, että muille tulee kiusaantunut olo, loukkasi minua, koska se on minun vartaloni. Se on minun luonnollinen vartaloni, enkä oikein ymmärrä, miksi joku kiusaantuisi siitä.

Lähde: KRTV

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.