Mainos

Lukijat hiiltyivät tupakkarajoituksista – "Eikö tämä ole jo naurettavaa"

Monet MTV Uutisten lukijoista ottivat kitkerästi vastaan tiedon sosiaali- ja terveysministeriön tuoreesta toimenpideohjelmasta, jossa tupakoinnille ehdotetaan monia tiukennuksia. 

Ohjelman mukaan tupakointi kiellettäisiin uimarannoilla, huvipuistoissa, bussikatoksissa ja tietyin edellytyksin parvekkeilla.

MTV Uutisten Facebook-sivuilla ehdotus otettiin vastaan varsin viileästi. 

"En itse polta, mutta eikö tämä ole jo naurettava. Jos tupakointi on niin vaarallista, että ei voi missään polttaa, niin kannattaisi kieltää myös myynti. Silloin ymmärtäisin, että tupakointi olisi rikollista toimintaa ja siihen voisi puuttua ja rajoittaa."

"Samaa mietä, vaikka en enää poltakkaan. En ymmärrä tätä ihmisen vainoamista tupakan osalta. Alkoholi ja huumeet ovat aivan yhtä vakavia aineita. Nyt sitten huumeita ollaan vapauttamassa omaan käyttöön ja sitä jo kasvatetaan monen kotona. Näyttääkin että on tullut jo pakkomielle joillekin saada ahdistaa toisia ihmisiä."

"Mitäpä Jos rakennettas Ihan oma Kaupunki jonne Kaikki tupruttelijat sit eristetään ku ne on niin vahingollisia muille..hohhoh sanon minä! Ite poltan tupakkani missä haluan kielloista huolimatta ja Ihan omaa järkeä käytän enkä kenenkään viereen mee savujani puhaltelemaan!"

"Huh..huh..Eikö tosiaan ol parempia ja tärkeimpiä asioita hoidettavana???Entäs Huumeet ja ne alkoholit,niistä jotkut sekoo ja joku aina pääsee hengestään,mun mielestäni polttamisesta ei oo vielä kukaan seonnut,vai onko??? He..he.."

"En tupakoi, mutta rajansa kaikella. Nyt on jo erikseen alueet tupakointia varten esim. huvipuistoissa joten jos joku siihen lapsensa sitten tyrkkää niin vika ei ole varmaankaan pössyttelijän? Jos ei tupakkaa poisteta kokonaan maailmasta niin onhan sen käyttö sallittava järjen rajoissa"

Matkalla holhousvaltioksi

Monissa kommenteissa Suomea kuvailtiin yhteiskunnaksi, jossa kaikki ongelmat ratkaistaan kieltämällä jotain.

"Minäkään en polta, mutta naurettavaksi menee...Onko tässä tavoitteena tupakoimaton yhteiskunta? Olisihan se kyllä hyvä jos kansasta tulisi terveempää ja onhan tupakointi myös ihan turhaa rahan tuhlausta,mutta aika holhouksen makua tässä jutussa..."

"Ja jälleen ollaan menossa kohti holhousvaltiota. Ollaanko me jotain lapsia jotka ei tajua mitään ilman kieltoja. Eiköhän tuo tupakointo ole jokaisen oma asia ja tuskinpa kenenkään huulille on väkisin tupakkaa laitettu. Itse osaan kyllä katsoo missä poltan. Entäs valvonta, kuka valvoo taloyhtiössä sitä ettei kukaan polttaisi parvekkeella. Ei tule toiminaan nyt eikä tulevaisuudessa."

"Lisää vaan kieltoja, sehän on niin perisuomalaista. Seuraavaksi esim.terassilla juominen ja nauraminen....Unohtakaa kaikki ilot!!"

"Kannattaisi panostaa nyt näihin jo olemassa oleviin lakeihin ja pitää niistä kiinni kunnolla. Vasta kun se toimii niin voi tehdä lisää toimivia lakeja."

Kannattajiakin löytyi

Toki ehdotetuille säädöksille löytyi kannattajiakin. 

"Ihan oikein on tämä sääntö!"

"Ihan oikei, vältetäkköön lähimmäiset passiiviselta tupakoinnilta.<olisi kuitenkin yleisillä paikoilla hyvä varata tupakointipaikka. Parvekkeilla kielletään häiritsevä tupakointi, mitä sitten tarkottaakin"

"Hyvältä kuulostaa!"

"sais kyllä kieltää, ei kovin terveellistä sellasta hengitellä terveiden ihmisten, ja vaatteisiin hajut tarttuu vaan."

"Tupakan poltto todella paha häiriö kerrostalossa parvekkeella, ainaki niille jotka ei ite polta. Ulos polttamaan!"

"En panisi pahaksi, jos kielletään uimarannoilla. Joskus on tilanne, jossa koko ajan savua tupruttaa joka suunnasta. Se häiritsee. Mietin myös, miten astmaatikko pärjäisi siinä tilanteessa. Huvipuistoissa voit helpommin siirtyä toiseen kohtaan, jos savu häiritsee."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.