Lue yleisön kommentteja!

Kysyimme torstaina, haaveiletko eläkepäivistä maaseudun rauhassa. Yli puolet vastaajista kertoi haaveilevansa.

− Maaseudulla on yksinkertaisesti mukavampaa. Täällä näkee syksyn saapumisen, talven tulon, paukkuvat pakkaset, revontulet ja kevään ensi merkit. Kaupungissa on vain loskaa, kirjoitti nimimerkki masa.

− Kyllä maalla on mukavaa. Joka vuodenajalle löytyy tekemistä, ja saa seurata läheltä luontoa ja sen ihmeitä. Myös toimeentulo on suurelta osin omavaraista; marjat, sienet ja riistaa saa metsästä ja kalat järvestä. Perunat, sipulit, porkkanat yms. tulevat omasta maasta − niin kauan kun terveys sen sallii, kommentoi nimimerkki tupunaweis.

− Nuorena maalla oli mukavaa, mutta oikeasti eläkkeellä kaupunki on parempi, kun ei enää ole niitä voimia selvitä siellä. Jos asuu kerrostalossa maalla, niin kaupunki on parempi, totesi nimimerkki lande.

− Olen syntynyt maalla, mutta ensimmäinen kaupunkimatka oli valtaisa elämys, ja oppikoluun pääsy kaupunkiin oli taivas. Olen asunut Sunset Boulevardilla Los Angelesissa, Hampurissa, Madridissa ja nyt Helsingin Etu-Töölössä enkä voisi edes muuttavani pois keskustasta, kertoi nimimerkki Kaupunkilainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja