Lue yleisön kommentteja!

Näin Studio55:n kävijät vastasivat kyselyyn, mitä aiot jättää perillisille.

Huomattava enemmistö halusi käyttää taakse jäävän omaisuuden lähimmäistensä hyväksi, sillä 79,8 prosenttia vastanneista aikoi jättää kaiken maallisen mammonan perillisilleen. 17,2 prosenttia äänestäneistä ei aikonut jättää perintöä perillisille ollenkaan. Vain 2,9 prosenttia vastanneista suunnitteli lahjoittavansa varat hyväntekeväisyyteen.

Monet vastaajat halusivat avittaa annettavalla perinnöllä erityisesti lapsenlapsiensa elämää.

– Kyllä kaikki jää perillisille, mutta enemmän lastenlapsille kuin lapsille. Tämä siksi että ihminen tarvitsee enemmän elämän alkupäässä kuin loppupäässä. Opiskelu ja asuminen maksaa paljon, nimimerkki Laulaja52 totesi.

Perillisille toivottiin myös rahallisesti helpompaa elämää kuin omaisuuden jättäjällä oli ollut.

– Minulla on vain yksi lapsi ja hänellä kaksi lasta joten haluaisin ,että heidän elämänsä olisi helpompaa taloudellisesti kuin omani on ollut, nimimerkki yxajattelija kertoi.

Muutamia vastaajia korpesi valtion saama osuus heidän perinnöksi jäävästä maallisesta mammonastaan.

– Verottaja on saanut ainakin minulta niin paljon, että se ei tarvitse enää mitään. Valitettavasti kuitenkin jää perittävää sen verran, että verottajan kynnet siitä kuitenkin vielä ottavat potin, mikä tuntuu kovin katkeralta, nimimerkki Mia virkkoi.

Nimimerkki EI perillisiä oli löytänyt kinkkiseen pulmaansa ratkaisun.

– En siis jätä mitään ja jotta ahne valtio ei saa mahdollista omaisuutta, niin taidan testamentata sen jonnekkin yleishyödylliseen säätiöön. Jos tulis perillinen, niin se saa sitten kaiken, hän kertoi suunnitelmistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja