Löytyykö sinunkin kodistasi vaarallisia sähkötuotteita?

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) löysi markkinavalvonnassaan aiempaa enemmän vakavasti puutteellisia ja vaarallisia sähkötuotteita, joita poistettiin markkinoilta. 95 tuotetta sai myyntikiellon.

Tukesin viime vuoden markkinavalvonnan syyniin jäi sata sähkötuotetta, jotka joudutaan keräämään kuluttajilta takaisin vaarallisuutensa vuoksi. Erityisesti led-lampuista löydettiin runsaasti turvallisuuspuutteita. Ympäristö- ja terveysvaarat olivat myös syy tuotteiden poistamiseen markkinoilta.

Vakavien turvallisuuspuutteiden takia Tukes langetti myyntikiellon 95:lle tuotteelle. – Led-lamppujen valmistajat ja maahantuojat eivät ole kiinnittäneet riittävästi huomiota uuden valaistusteknologian tuotteiden turvallisuuteen, ylitarkastaja Mika Toivonen toteaa.

Myös kuluttaja voi tehdä ilmoituksen Tukesiin

Turvallisuuden lisäksi sähkötuotteiden tulee täyttää niille asetetut vaatimukset sähkömagneettista yhteensopivuutta, ekologisuutta sekä energiatehokkuutta koskien. Lisäksi tuotteille on asetettu tarkat vaatimukset ympäristön ja terveyden kannalta vaarallisiin aineisiin.

Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain perusteella Suomessa valmistettavien, myytävien ja luovutettavien kulutustavaroiden ja -palvelujen turvallisuutta. Se muistuttaa, että vastuu tuotteiden turvallisuuden varmistamisesta on valmistajilla, maahantuojilla ja jälleenmyyjillä. Kuluttajat voivat tehdä ilmoituksen vaaralliseksi epäilemästään tuotteesta verkossa: http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara---palvelu/Ilmoitus-vaarallisestapuutteellisesta-tuotteesta/

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja