Mainos

Loukkaantuneet Tahko-pelaajat selvisivät joukkueen tuella

Hyvinkään Tahkon pelaajat Miikka Matikka, 26 ja Teemu Nikkanen, 20 saivat molemmat osuman ampuja Eero Hiltusen luodeista viime toukokuussa. He kertoivat kokemuksistaan ja toipumisistaan 45 minuuttia –ohjelman haastattelussa.

Miehet seisoivat ampumishetkellä yökerhon oven suussa, kun ampuja tulitti väkijoukkoon.

– Oltiin baariin tulos sisään. Kaikki tapahtui niin nopeasti, ettei siinä pystynyt tajuamaan sitä. Otettiin vain jalat alle ja lähdettiin piiloon läheiseen pitseriaan, Teemu Nikkanen kertoo.

– Teemun kanssa me nähtiin seuraavaksi ambulanssissa. Se oli tosi hieno hetki, kun näki, että se kävelee sinne omin jaloin, Matikka jatkaa.

Miesten pelikaveri Topi Koistinen, 19 kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa. Hyvinkään Tahko siirsi pesisottelunsa kahdella viikolla. Edustusjoukkue sai apua ammattiauttajilta.

– Kriisiapu hoidettiin joukkueen kanssa. Pyrittiin olemaan yhdessä. Totta kai olen käynyt henkilökohtaisiakin istuntoja. Niistä on ollut apua, Nikkanen sanoo.

– Meillä tietysti on ollut helppoa, kun on ollut paljon kavereita, jotka ovat olleet mukana ja tietysti joukkue. Oli se minulle ainakin iso apu, Matikka sanoo.

Tärkeäksi tukijaksi miehet nimeävät pesäpalloyhteisön lisäksi myös omat perheensä.

Pelikaveria odotettiin kentälle

Matikan ampumavamma vaati leikkausta ja hän pelasi ensimmäisen ottelunsa elokuussa. Teemu Nikkanen palasi kentälle kesäkuussa.

– Paluupeli oli jotain ihan uskomatonta. Yleisön ja kaikkien tuki oli hyvin läsnä, oli hieno pelata, Nikkanen sanoi.

– Mikään ei ole jännittänyt niin paljon aikaisemmin. Se oli tärkeää, että sen ensimmäisen pelin sai vain pelattua, Matikka sanoi.

Miehet kertovat, että he kaipasivat pelikaveria pitkään myös kentälle.

– Vieläkin on iso ikävä. Toivoisi, että Topi {Koistinen] tulisi sinne harjoituksiin, sitä odotti koko ajan pukukoppiin. Topi oli aina iloinen, ahkera ja hyvä pelaaja, miehet toteavat yhdessä.

Uusi kausi

Kopparit Matikka ja Nikkanen odottavat uudesta kaudesta ehjää ja edellistä iloisempaa, vaikka tragedia opettikin elämään hetkessä.

– Pitää nauttia siitä, mitä pystyy päivittäin tekemään. Yrittää elää hetkessä, eikä tulevaisuudessa tai mennessä, Matikka toteaa.

– Pitää vain jatkaa elämää. Totta kai nämä tapahtumat muistuvat mieleen, niitä ei voi unohtaa, Nikkanen sanoo.

Ampumavamma vaivaa Matikkaa vielä, mutta hän on jaksanut väsymättä kuntouttaa olkapäätään, johon luoti osui.

Syy veriteoille

Ensi vuoden alussa Matikka ja Nikkanen osallistuvat oikeudenkäyntiin, jossa Eero Hiltusta syytetään yrityksestä murhata heidät. Asia oli esillä jo tänään, kun oikeudenkäyntiaineisto tuli julkiseksi valmisteluistunnon yhteydessä.

Vaikka miehet haluaisivat pyyhkiä asian pois mielestä nopeasti, oikeudenkäynnissä he haluaisivat saada syyn veriteoille.

– Se helpottaisi tämän asian selittämistä, Matikka sanoo.

(MTV3)

Katso Johanna Tuurin juttu (45 minuuttia 19.12.2012)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.