Loukattu legenda Diego Maradona kuumeni tuomaritoiminnasta: "Kolumbialaiset eivät ole syyllisiä"

Englannin kannattajat sekosivat voitosta – tuopit saivat kyytiä 0:51

Argentiinan MM-joukkueen entinen kapteeni Diego Maradona aikoo marssia kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon pakeille kyselemään Kolumbian ja Englannin ottelun tuomaritoiminnasta.

Videolla englantilaisten juhlimista.

Kuherruskuukausi Maradonan ja Fifan nykyjohdon välillä vaikuttaisi olevan ohi. Maradona saapui Venäjälle jalkapallon MM-kisoihin Fifan ”hyvän tahdon lähettiläänä”. Myöhemmin häneltä vietiin yli 10 000 euron päiväpalkkio pois.

Viimeisimpänä Maradona on nostanut syytöksiä Kolumbian ja Englannin ottelun kiistanalaisista tapahtumista.

– Pahoittelen kaikille kolumbialaisille, mutta pelaajat eivät ole syyllisiä tähän, Maradona sanoi Telesur-televisiokanavalla.

– Tämä tuomari ei vain voi jatkossa enää tuomita, Maradona viittasi neljännesvälieräottelun tuominneeseen Mark Geigeriin.

– Tämä Geiger, amerikkalainen, keksi sattumalta rangaistuksia jo Brasilialle. Nigeriakin syytti häntä, Maradona tiputteli.

Yksin Kolumbia-Englanti-pelin syytösten kanssa Maradona ei ollut, nimittäin myös Kolumbian päävalmentaja Jose Perkerman syyllisti tuomaria kovin sanoin. Varoitukset pelissä menivät Kolumbialle 6-2. 

Maradona aikoo sanoa Fifan puheenjohtaja Gianni Infantinolle asiasta.

– Kerron Infantinolle, että tämä ei voi jatkua. Tämä (tuomaritoiminta) oli kohtalokas virhe koko maata vastaan. Sillä ei ole väliä, kuka asiasta sanoo, mutta se merkitsee, että ihmiset olivat tänään toiveikkaita ja odottavaisia. Toiminnan tulee olla läpinäkyvämpää.

Kolumbia tippui MM-kisoista hävittyään Englannille tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat