Mainos

Lottovoittaja kuoli juuri ennen kuin ehti lunastaa voittonsa – myrkytysepäily

Yhdysvalloissa Chicagossa lottovoittajan äkkikuolema on käynnistänyt murhatutkinnan.

46-vuotias Urooj Khan voitti kesäkuussa miljoonan ostamallaan pikalottoarvalla. Mies kuoli vain päivää myöhemmin, kun oli saanut voittonsa lunastettavaksi.

Kuolemaa pidettiin aluksi luonnollisena. Erään Khanin omaisen painostuksesta tutkimus avattiin kuitenkin uudelleen, kun miehen kuolemasta oli kulunut jo lähes puoli vuotta.

Myöhemmin tehdyissä laajemmissa tutkimuksissa paljastui, että Khan oli kuollut syanidimyrkytykseen. Syanidi voi päätyä elimistöön hengitysteitse, nieltynä tai neulanpistoksesta.

Kuolinsyyntutkijan mukaan syanidimyrkytykset ovat varsin harvinaisia.

– Tämä on yleisempää kirjoissa kuin oikeassa elämässä, kuolemansyyntutkija Stephen Cina totesi.

– En halua kertoa, ketkä perheenjäsenistä ovat kyseessä. Mutta he ilmaisivat lääkärillemme vakavasti otettavan huolestumisensa siitä, että kyseessä on saattanut olla muu kuin normaali kuolinsyy. Ja me toimimme sen perusteella.

Chicagon poliisi on vahvistanut, että Khanin kuolemaa tutkitaan nyt uudelleen.

Khan ei ikinä ehtinyt lunastaa lottovoittoa. Mies suunnitteli sijoittavansa osan voittorahoista omaan yritykseensä ja lahjoittavansa osan lastensairaalalle.

– Lotossa voittaminen on minulle kaikki kaikessa, Khan totesi 26. kesäkuuta järjestetyssä voittoseremoniassa.

Miljoonavoitto olisi maksettu Khanille erissä, mutta näiden sijaan Khan valitsi pienemmän kertamaksun. Könttäsummana suoritettu lottovoitto oli verojen jälkeen 425 000 dollaria.

Voittoshekki kirjoitettiin Khanille 19. heinäkuuta. Päivää myöhemmin mies kuoli sairaalassa. Voitto lunastettiin miehen kuoleman jälkeen 15. elokuuta. Lottovoittajan kuollessa voitto menee normaalisti tämän kuolinpesään.

Khanille ei tehty kuoleman jälkeen ruumiinavausta, koska kuolemaa ei pidetty tuolloin epäilyttävänä. Tutkijat uskovat, että nyt miehen ruumis kaivetaan ylös uusia tutkimuksia varten.

(MTV3 – APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.