Lotto-lähetyksen juontaja Netta Laurenne on myös metallibändin solisti – suomalaisyhtye niittää suosiota Yhdysvalloissa saakka

Netta Laurenne on ollut laulaja ja lauluntekijä jo 20 vuotta. 

Netta Laurenne on tullut tutuksi suomalaisille Lotto-lähetysten juontajana. Sen lisäksi hän työskentelee näyttelijänä ja hänet on nähty erinäisissä rooleissa muun muassa C Moren Hotelli Swan Helsinki -sarjassa sekä Moderneissa Miehissä

Pääpainona on kuitenkin tällä hetkellä musiikki. Laurenne on  metallibändi Smackboundin keulahahmo. Vuonna 2015 perustetun bändin debyyttialbumi 20/20 ilmestyikesäkuun puolivälissä. Bändin oli tarkoitus aloittaa klubikeikat keväällä ja keikkailla uuden albuminsa kanssa kesän festivaaleilla, kuten Tuskassa ja NummiRockissa, mutta koronatilanne sekoitti suunnitelmat. 

– Onhan tämä ollut haastavaa aikaa julkaista esikoisalbumi, koska live jää puuttumaan osaltamme täysin. Tällainen tilanne olisi ollut otollisempi tunnetummalle bändille, muttei meille. 

Bändi ei ole kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan kirjoittaa jo toista albumiaan ja suunnittelee tulevaa. Albumin julkaisun yhteydessä bändiltä ilmestyi myös Close to Sober -kappaleen musiikkivideo, joka kuvattiin Teneriffalla silloin, kun calima-myrsky runteli saarta

– Meillä oli mahdollisuus kuvata vain yhtenä päivänä, kun olin lähdössä takaisin Suomeen. Ulkona liikkumista ei suositeltu, mutta lähdimme kuitenkin. Minulla ei ole ollut varmaan koskaan niin paljon hiekkaa silmissä kuin silloin.

– Olihan se aika kokemuksensa, kun menimme merenrantaan, jossa oli isot aallot ja se imi mukaansa niin kenkiä kuin kameravaloja. Pohdimme jopa, että olisiko jalkaani pitänyt laittaa köysi, jos sattuisi, että meri veisi minut mukanaan, Laurenne muistelee. 

Smackbound ei ole vielä niin tunnettu koko kansan keskuudessa, mutta sen suosio on yltänyt jo rajojen ulkopuolelle. Bändillä on faneja niin Etelä-Amerikassa kuin Pohjois-Amerikassa, jossa on toiseksi suurin fanikunta Suomen jälkeen. 

– Nauroinkin tuossa, että suurin osa haastatteluista ollaan tehty Yhdysvaltoihin. 

Laurenne nähdään myös MTV3-kanavan Lotto-lähetysten juontajana ja tuottajana, jossa hän on ollut vuodesta 2017 lähtien. Nykyisin hän työskentelee roolissa noin kerran kuukaudessa tai harvemmin. Vaikka häntä ei nähdäkään niin usein enää arvonnassa mukana, muistavat ihmiset hänet edelleen roolista. 

– Kyllä minulle huudellaan välillä kadulla ja kysytään oikeaa lottoriviä, tai saanut haukkuja, jos olen arponut väärin, Laurenne nauraa. 

Laurenne on itsekin voittanut elämänsä aikana kaksi kertaa lotossa. 

– 2000-luvun alussa voitin kymmenen euroa ja noin kuukausi sitten viisi euroa. Lottovoittaja tässä ollaan.  

Laurenne tutustui metallimusiikin maailmaan 20-vuotiaana. Hän on myös opiskellut klassista laulua ja pop ja jazz -musiikkia. Hän on työskennellyt myös ooperassa, jossa hän teki viimeisen roolinsa vuonna 2007.

20 vuoden mittaisen musiikkiuransa aikana Laurennea on kuultu myös Arttu Wiskarin kanssa tehdyssä yhteisduossa,  Cheekin levyllä, sekä hän on tehnyt musiikkia eri artisteille, kuten Suvi Teräsniskalle

Kuluneena keväänä oli tarkoitus lähteä kiertueelle Etelä-Amerikkaan paikallisen Black Sun -yhtyeen kanssa, mutta koronakevät muutti tilanteen. Kiertue on siirretty nyt lokakuulle. Laurennen oli tarkoitus olla bändin laulajana. 

– Teimme joskus dueton ja sitä kautta yhteistyömme on lähtenyt. Kun on freelancer, niin täytyy tehdä monenlaisia töitä. 

Laurenne tutustui musiikin kautta myös puolisoonsa, Thunderstone-metalliyhtyeen kitaristi Tino Laurenneen. Pariskunta tapasi ensimmäisen kerran jo 2000-luvun puolessa välissä, kun he olivat kohdanneet toisensa studiolla. 

– Kun näin hänet, niin minulla meni samantien jalat alta. Meni viisi vuotta kuitenkin, ennen kuin aloimme seurustella. Nyt olemme olleet yhdessä kymmenen vuotta. 

Vaikka pariskunnan yhteinen intohimo on metallimusiikki ja musiikki yleensä, niin he ovat sopineet, että töitä ei tehdä yhdessä. 

– Toki sävellämme toisinaan musiikkia yhdessä, mutta olemme tehneet tietoisen päätöksen, että yhteisiä töitä emme tuo kotiimme, Laurenne toteaa. Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja