Lotta Hintsa avoimena hengenvaarallisesta harrastuksestaan – kertoo, ettei kuolema pelota

Lotta Hintsa harrastaa vuorikiipeilyä käyttämättä ollenkaan lisähappea. Hintsa kävi kertomassa hengenvaarallisesta harrastuksestaan Kesäterassi-ohjelmassa.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa harrastaa vuorikiipeilyä. Harrastuksessaan Hintsa ei päästä itseään helpolla. Hän kantaa itse tavaransa eikä käytä ollenkaan lisähappea. Usein tavaroiden kantamiseen käytetään nykyisin sherpaa.

Hintsa kertoo Kesäterassi-ohjelman haastattelussa, ettei hänen mielestään vuorikiipeilyllä ole samaa arvoa lisähapen kanssa. Hänestä tunne korkeudesta katoaa lisähapella.

– Esimerkiksi Everestin huipulla korkeus tuntuu siltä, kuin olisi 4000 metrin korkeudessa.

Ohjelmaa juontava Tuija Pehkonen esittää jaksossa huolensa lajin vaarallisuudesta, sillä Hintsan kiipeämiin korkeuksiin kuolee kiipeilijöitä. Hintsa kertoo, ettei kuolema pelota häntä.

– Se on jännä tunne, koska siinä tilanteessa pystyt ajattelemaan tosi kirkkaasti, hän pohtii ja jatkaa:

– Oltiin tulossa alaspäin. 40 tuntia vedettiin lähestulkoon putkeen ja oltiin tulossa sellaisen todella jyrkän, aivan jäässä olevan reitin kautta. Sinne oli fiksattu sellaiset köydet, jotka olivat aivan peittyneet jäästä. Jos irtosi ote, niin se oli aivan varma hengenlähtö.

Hintsan mukaan vuorikiipeilyssä oppii koko ajan, etenkin kunnioittamaan vuoria ja kiipeilyyn liittyviä riskejä.

– Pyrin myös itse siihen, että osaisin lukea niitä riskejä sillä tavalla, että ne mahdollisuudet pienenisivät.

Voit katsoa koko jakson täältä.

Kesäterassi MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.