Kobe Bryantin turmasta järkyttävää lisätietoa – jopa 18 poliisia tai pelastajaa epäillään uhreista otettujen valokuvien levittämisestä

Kaksi pelastuslaitoksen työntekijää on saamassa potkut koripallotähti Kobe Bryantin ja usean muun hengen vieneen onnettomuuspaikan kuvaamisesta ja valokuvien levittämisestä eteenpäin. Tapaukseen liittyy useita kymmeniä viranomaisia.

NBA-tähti Bryant sai surmansa tammikuussa 2020 Kalifornian Calabasasissa tapahtuneessa helikopterionnettomuudessa. Uhrien joukossa oli myös hänen tyttärensä Gianna sekä seitsemän muuta henkilöä.

Onnettomuus sai osakseen massiivista huomiota. Tieto joidenkin pelastushenkilöiden turmapaikalla ottamista valokuvista tuli pian julki, mutta nyt tulleiden tietojen mukaan valokuvien levittämiseen syyllistyneiden henkilöiden määrä on ollut huomattavasti luultua suurempi.

Koripallotähden lesken Vanessa Bryantin toimittamassa oikeuskanteessa käy ilmi, että kaikkiaan yli 80 Los Angelesin kaupungin palveluksessa olevaa työntekijää on jollain tavalla liitoksissa juttuun.

Bryantin asianajajien mukaan vähintään 18 paikalla ollutta poliisia tai pelastuslaitoksen henkilökuntaan kuuluvaa työntekijää on ottanut turmapaikalla valokuvia tai pitänyt niitä hallussaan. Jopa 66 henkilöllä on jotain tietoa onnettomuuskuvista tai niiden lähettäjistä.

Maaliskuussa Vanessa Bryant julkaisi neljän apulaisseriffin nimet, joita epäillään kuvien ottamisesta ja levittämisestä. Nyt muun muassa TMZ-sivusto kertoo, että kaksi pelastushenkilöstöön kuuluvaa työntekijää on saamassa potkut tapauksen takia. Heidän todettiin pelastuslaitoksen sisäisessä tutkinnassa ottaneen kuvia turman uhreista ja jakaneen niitä kolmannelle työntekijälle.

– Raporttien ja kirjeiden mukaan kaksi pelastuslaitoksen työntekijää ottivat valokuvia uhrien jäännöksistä turmapaikalla, mihin ei liittynyt mitään välttämättömyyttä, vaan se palveli ainoastaan alkukantaisia vaistoja ja mielihalua visuaaliseen juoruiluun, asiakirjoissa sanotaan.

Samalla Los Angelesin piirikunnan seriffiä Alex Villanuevaa uhkaa syyte todistusaineiston tuhoamisesta. Tutkinnan mukaan Villanueva oli käskenyt neljää alaistaan tuhoamaan hallussaan olleet valokuvat.

Vanessa Bryant haluaa saada kuvien levittäjät rikosvastuuseen, jotta asiasta saataisiin esimerkkitapaus jatkoa ajatellen. Piirikunnan asianajajien mukaan kuvat eivät ole päätyneet julkiseen levitykseen, joten Bryantin vaatimuksilla ei tämän takia olisi pohjaa.

Tapauksen laajuuden vuoksi Vanessa Bryantin asianajajat ovat pyytäneet ensi vuoden helmikuuhun asti lisäaikaa aineiston läpikäymiseen. Alun perin määräaika todistusaineiston hankkimiseksi oli merkitty elokuulle.

Bryantin edustajat pyytävät myös oikeudenkäynnin lykkäämistä huhtikuulla 2022.

Lähteet: Reuters, TMZ, Yahoo Sport

Lue myös:

    Uusimmat