Kobe Bryantin onnettomuuspaikalla valokuvannut palopäällikkö lopetti työnsä trauman takia: "Se oli kauhistuttavaa"

0:45
Kobe Bryantin hengen vieneen onnettomuuden turmapaikalla oli varsin sumuiset olosuhteet.

Edesmenneen koripalloilijan Kobe Bryantin vaimo syyttää ensiapuhenkilöitä onnettomuuspaikan hirvittävien kuvien jakamisesta.

Palopäällikkö Brian Jordan kertoi, että koripalloilija Kobe Bryantin onnettomuuspaikan valokuvaamisen aiheuttama trauma kummittelee hänen mielessään edelleen.

– Se oli kauhistuttavaa ja sai minut lopettamaan työni, Jordan kertoi todistaessaan Koben vaimon Vanessa Bryantin tapauksessa Los Angelesin piirikuntaa vastaan maanantaina 15. elokuuta.

Kobe ja 8 muuta saivat surmansa helikopteriturmassa 26. tammikuuta vuonna 2020. Jordan oli läsnä turmapaikalla ja joutui todistamaan onnettomuuden aiheuttamia jälkiä.

Vanessa syyttää ensiapuhenkilöiden jakaneen julkisesti hirvittäviä kuvia Kobesta ja heidän tyttärestään ja myös turmassa kuolleesta 13-vuotiaasta Gianna Bryantista sekä muiden uhrien ruumiista. Muisto kuvista kummittelee Jordanin mielessä edelleen, ja hän kielsi jakaneensa kuvia väärin.

Jordania syytetään graafisten, tarkasti rajattujen valokuvien ottamisesta tapahtumapaikalla olevista ruumiinosista, mutta hän sanoo toimineensa vain ohjeiden mukaan. Syyttäjien kuvaillessa ruumiinosien valokuvia, Jordan suuttui ja poistui toistuvasti oikeussalista.

Jordan jäi eläkkeelle vuonna 2021 ja kertoi oikeudessa, että hän on blokannut koko päivän mielestään. Jordan sanoi poistaneensa kuvat laitteistaan, ​​eikä muista yksityiskohtia.

– Olin siellä. En muista olleeni siellä. Ole hyvä ja lopeta tapahtumien kuvaileminen minulle. Älkää viekö aivojani takaisin onnettomuuspaikalle. En ole varma, mistä otin kuvia, Jordan todisti.

Kun Jordanilta kysyttiin, kuvasiko hän Koben jäänteitä, hän pyysi taukoa ja lähti oikeussalista. Palattuaan hän sanoi päässänsä olleen kuvan, joka ei ole miellyttävä.

– Se, miltä tapahtumat näyttivät, tulee kummittelemaan mielessäni ikuisesti, Jordan kertoi.

Asian käsittelyn aikana Vanessa piti usein päätään käsissään, eikä katsonut todistajia.

Hänen asianajajansa Luis Li sanoi avauslausunnossaan keskiviikkona 10. elokuuta, että Vanessa on käsitellyt suuria tunteita saatuaan tietää, että kuvia jaettiin julkisesti.

– 26. tammikuuta 2020 oli ja tulee aina olemaan Vanessa Bryantin elämän pahin päivä. Piirikunnan työntekijät käyttivät onnettomuutta hyväkseen. He ottivat ja jakoivat kuvia Kobesta ja Giannasta matkamuistona. He kaatoivat suolaa parantumattomaan haavaan, Li sanoi lausunnossaan.

Hän lisäsi, että ensiapuhenkilöt kävelivät raunioiden ympärillä ja ottivat kuvia helikopterin törmäyksestä rikkoutuneista ruumiista sekä lähikuvia raajoista ja palaneesta lihasta.

Vanessan lakitiimin odotetaan kutsuvan noin 30 todistajaa seuraavien päivien aikana.

Los Angelesin piirikunta oli yrittänyt hylätä Vanessan kanteen joulukuussa 2021, mutta tuomari hylkäsi pyynnön.  

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja