Loppuiko liikuntainnostus? Anna jumppamatolle uusi elämä

Onko aika uusia jumppamatto vai lopahtiko innostus? Älä heitä vanhaa alustaa pois, vaan anna sille uusi elämä. Katso Brightnestin vinkit uusiokäyttöön.

Jumppamatto ei suinkaan ole tullut tiensä päähän, vaikka et kehtaisi sitä enää salille viedä.

Pese matto ensin koneessa, ja anna kuivua kunnolla. Käytä sitten uudelleen seuraavasti:

Mattojarru

Liukuuko matto altasi? Laita maton alle jumppamatto, niin matto pysyy paikallaan lastenkin leikeissä.

Laatikkojen vuoraukseen

Leikkaa sopivan kokoinen pala jumppamatosta laatikon pohjalle. Matto suojaa sekä esineitä että laatikon pohjaa ja tekee siivoamisesta helpompaa. Pienet tavarat pysyvät myös helpommin paikoillaan.

Ruokakippojen alustana

Laita pala vanhaa mattoa lemmikkisi kippojen alle. Se estää kippoja karkaamasta koiran alta, pitää lattian puhtaana ja estää kosteusvahinkojen syntymisen.

Huonekalutassu

Leikkaa matosta sopivan kokoisia paloja ja liimaa ne painavien huonekalujen jalkojen alle. Näin lattiaan syntyvät painaumat eivät ole niin teräviä eikä lattiaan ei tule naarmuja tai värjäymiä huonekaluja siirrellessä.

Kuivausalusta

Leikkaa sopivan kokoinen pala mattoa tiskipöydälle. Laita päälle keittiöpyyhe, ja käytä kuivausalustana kattiloille, hedelmille, laseille…

Hyvästi rikkaruohot

Tapa rikkaruohot jumppamaton avulla. Leikkaa sopivan kokoinen maton pala, laita rikkaruohojen päälle ja anna olla pari päivää. Rikkaruohot kuolevat pimeässä jumppamaton alla olevaan lämpöön.

Tiukka korkki?

Onko hillo- tai säilykepurkin korkki tiukalla? Leikkaa kämmenen kokoinen pala mattoa, laita korkin päälle ja käännä. Saat paremman puristusotteen purkista.

Kylpymattona

Leikkaa matosta kylpyammeen tai vauvan vannan pohjan kokoinen pala. Matto estää liukastumasta. Toimii myös lemmikkejä pestessä!

Pakkaussuojana

Pakkaa herkästi rikkoontuvat esineet jumppamattoon. Enää ei tarvitse huolestua, että ne menevät rikki muutossa.

Lemmikkialustana

Leikkaa lemmikillesi sopivan kokoinen pala, ja aseta lemmikin lempikohtaan. Varsinkin vanhemmat lemmikit arvostavat loikoilua vedottomalla lattialla. Matto on helppo pyyhkäistä puhtaaksi miedolla saippuavedellä.

Estä veto

Leikkaa ohut suikale mattoa ja peitä sillä vetokohta ikkunasta tai ovesta.

Polvisuojat

Tee jumppamatosta polvisuojat kasvimaalle. Leikkaa sopivan kokoiset palat ja pujota naru molemmin puolin. Näin voit kyykkiä kasvimaalla ilman, että polvet sotkeentuvat.

Istuinalusta

Leikkaa matosta takapuolesi kokoisia paloja, ja käytä syksyllä ja talvella istuinalustana. Vuoraa lapsen pulkka kylmän eristämiseksi.

Pidä kulhot ja kattilat paikoillaan

Leikkaa matosta pala, joka sopii kulhon alle. Näin kulho ei liiku kun esimerkiksi vatkaat kermaa.

Osittainen lähde: Brightnest

Lue myös:

    Uusimmat